Desi sunt abonat Vodafone, multumit si cu un abonament destul de avantajos incat sa pot suna in orice alta retea, mai am si un telefon cu cartela pre-pay Orange ca deh, tre sa ma mai sune si unii care nu au abonamente asa bune la Orange. š Zilele trecute mi-am activat si o optiune cu minute si mesaje, alta decat aveam inainte. Daca pana acum atunci cand doream sa verific numarul de minute pe care le mai aveam, primeam un mesaj imi care cei de la Orange imi spuneau frumos „Mai aveti 133 minute” acum odata cu noua optiune se pare ca ceva s-a schimbat. Mesajul este in mare acelasi doar ca minutele s-au transformat iar acum arata astfel „Mai aveti 2h, 13min, 0 sec”.
Practic acelasi lucru. Doar ca acum perceptia mea este alta. M-am intrebat daca efectul e numai in mintea mea asa ca am verificat si cu niste cunoscuti si am descoperit ca exprimarea in ore este mult mai tentanta decat in minute. Daca pana acum toti operatorii de telefonie considerau ca sutele si miile au impact mai mare, iata ca situatia se schimba acum. Oare consumatorul s-a obisnuit cu minutele si sutele sau miile nu-l mai dau pe spate sau poate ora e (la fel ca si Euro fata de Ron) o unitate mai „babana”. š Sunt foarte curios daca aceasta schimbare e una generala la Orange sau e vb numai de cartelele pre-pay si mai curios sunt daca au facut si un studiu de perceptie a consumatorilor asupra timpului. Ar fi interesant sa vazut niste rezultate in acest sens? Pana atunci poti vota impactul mai mare in sondajul de alaturi. š
Marius Sescu a zis
De fapt totul e doar in mintea noastra. Se stie ca romanilor le plas chestiile mari.
Adrian Monoranu a zis
@Marius Sescu: Romanilor sau romancelor? :))
L3ST a zis
La mine ( abonament ) tot prin sute de minute se exprima creditul. Cred ca testeaza pe cartelele Prepay doar.
Oricum exista o diferenta majora intre cartelele Prepay de la Orange si abonamente in ceea ce priveste timpul de raspuns la credit: vreo 24 h.
Adrian Monoranu a zis
@l3st: de aceea nu am abonament la orange. Vodafone se misca mai bine cand vine vorba de CRM.
Bogdan Alupoaie a zis
asta ca asta dar sa vrei sa primesti informatii despre credit si sa primesti aceasta informatie sub forma de zeci de mesaje care sa-ti zica ce credit ai, cate minute/ore/secunde ami ai in retea, la fel si pt min nationale, sms in retea si in afara, credit bonus … deja te ameteste
Ioana Grigoriu a zis
Si eu am abonament la Vodafone si sunt foarte multumita de el. Cred ca schimbarea aceasta este foarte buna si actioneaza la nivel psihologic asupra clientilor Orange (de foarte multe ori ii vad pe unii spunand: 83 de minute, adica 1 ora si 23 de minute). Ii scutesc de la calcule š
Oricum ca si servicii prepay am ales Cosmote pentru raportul oferta/pret + multi prieteni in retea š
oana a zis
Eu vroaim doar sa va intreb daca nu credeti ca influentati rezultatul sondajului? Adica v-ati exprimat deja parerea si cred ca multi care va citesc posturile stiu deja cu ce va ocupati si va considera parerea dumneavoastra corecta, ca doar nu vor contrazice ei un expert.:)
Pt. mine au acelasi impact, cred ca nici nu as fi observa daca s-ar fi schimbat si la mine…
Adrian Monoranu a zis
@oana: E drept ca daca judeci dpdv al metodologiei de cercetare, intradevar am putea spune ca formularea intrebarii conduce catre un raspuns dar eu am mizat pe faptul ca cititorii mei au personalitate. Si apropo de „parerea mea corecta” daca ai sa citesti niste posturi anterioare ai sa vezi ca sunt multi care nu-s de acord cu ce scriu. Tocmai asta face blogul mai interesant. š Nu urmaresc sa fiu un fel de guru si lumea sa se arunce la picioarele mele, ba chiar imi place sa creez controverse in asa fel incat sa intretin o discutie interesanta. Imi pare rau doar ca nu toti cititorii au si timpul sau curajul sa comenteze (chiar primesc mailuri cu pareri si cand ii intreb de ce nu le pun ca si comenturi ei spun ca le e rusine … š )
Nu trebuie sa mi te adresezi cu persoana a doua plural š
Cosmin a zis
cred ca este vorba de o alta abordare. se stie ca volumul ruleaza, si toata lumea se da in vant sa anunte un numar cat mai mare de minute, dar cred ca au uitat ca aceasta este o abordare pur analitica. ma mir ca nu au inceput sa anunte milioanele de secunde. Cred ca si-au dat seama de acest lucru si incearca acum o abordare normala, logica, rationala care poate face diferenta. Consumatorul s-a obisnuit deja sa i se dea numarul de minute, deci o abodare in care i se schimba unitatea de masura nu poate fi decat castigatore, daca acea unitate este mai „babana”, chiar daca inseamna acelasi lucru.
Adrian Monoranu a zis
@Cosmin: Bun venit Cosmin. š So I’m right, consumatorului roman le plac chestiile babane.
oana a zis
Am inteles punctul dumneavoastra de vedere si-mi pare rau pt. cei care nu-si expun parerea, n-ar trebui sa-i fie nimenui rusine de felul in care gandeste. Din parerile sustinute cu argumente ai multe lucruri de invatat si cu cat mai multe cu atat mai bine.:)
Cat despre modul de adresare, avand in vedere ca mi-ati fost profesor, imi vine greu sa ma exprim altfel.:)