Eheeeeei, era si timpul ca cineva sa foloseasca si curentul EMO intr-o campanie. Iata ca au facut-o cei de la Cosmote care incearca sa sparga de catava vreme barierele dintre retele. Data trecuta au facut o analogie destul de reusita cu Romeo si Julieta dar acum era timpul pentru ceva mai modern. Atat de modern incat au adus analogia chiar in momentele actuale ale existentei noastre. Simbolic desigur. Nu faptul ca se concentreaza pe un moment mult mai actual in mintea consumatorului este tocmai punctul forte. Mai degraba imaginea mult discutata a curentului EMO si in special contrastul atat de evident al acestei subculturi fata de celelalte grupuri din randul adolescentilor. Cosmote avea nevoie de o comparatie care sa sugereze o distanta mare intre retele, o bariera greu de trecut si au ales cel mai potrivit grup. E insa si o problema. E clar ca din orice perspectiva ai privi exista si un grup de looseri. Fie ca acestia sunt EMO sau cei populari. De ce sunt looseri? Pentru ca nu suna in alte retele insa brusc apare si eroul care isi da seama de avantajele cartelei Cosmote si nu mai e looser. E clar ca looseri sunt tot cei din grupul EMO insa daca analizezi mai adanc simbolistica iti dai seama ca de fapt astia sunt cei din alte retele, adica Orange si Vodafone (nu stiu daca Zapp mai merita amintit).
Analogia e buna insa, chiar si glumitele care se fac pe seama adeptiolor EMO sunt destul de reusite (nu vii cu noi diseara sa stam pe intuneric? 🙂 ), insa simbolistica ii poate afecta pe viitor. In Romania orice fel de reclama comparativa e interzisa si au mai fost cazuri in care spoturi au fost retrase de pe TV pentru ca au fost plangeri din partea concurentei. Parerea mea e ca sunt foarte aproape de limita aceea. Sincer, mi-ar placea sa vad un raspuns pe masura al celor de la Vodafone sau Orange insa deja asta nu prea mai e posibil datorita strategiilor deja stabilite. Totusi ar fi o provocare macar pentru agentiile care ii reprezinta. Cine stie, poate nu-i chiar totul pierdut.
Poate vor avea parte emos de-o depresie ca s-a legat Cosmote de ei. 🙂
Probabil ca asta este publicul lor tinta pentru urmatoarele 6 luni.
o seara minunata iti doresc
stiau ca nu se va supara nimeni daca vor rade de emokids. cosmote nu e prima data cand „se leaga” aiurea de oameni. mai era o reclama in care moldovenii erau tzinta.
@paula: foarte amuzant :))
tin sa te contrazic. reclama este foarte proasta din toate punctele de vedere: prost realizata, prost montata, prost targetata.
uita-te mai atent sa vezi cat de prost sunt vopsiti actorii… duce putin a fake… cum a fost pe OTV cand s au batut cocalarii: http://www.youtube.com/watch?v=ML8Tfh6scns
PS: nu exista un conflict intre populari si emo ci un conflict in tre manelisti si emoisti.
@Bacovia: Tocmai asta-i perceptia de care ei se folosesc. Chiar daca nu exista acest conflict vadit intre populari si emo, perceptia exista. Nu neaparat a unui conflict ci mai degraba a unei respingeri. E clar ca exista o subcultura EMO si ca aceasta iese in evidenta ca grup separat si asta face obiectul unei analogii foarte bune cand vine vorba de bariere intre grupuri. E drept ca personajele din spot sunt departe de imaginea emo insa augmentarea e destul de comuna in advertising. Mie unul mi-a placut foarte mult replica aia cu statul pe intuneric. 🙂 E cam dura dar infatiseaza perceptia reala a persoanelor din exterior asupra adeptilor EMO. Chiar daca acestia nu au neaparat aceste preocupari, asta e perceptia asupra lor si spotul isi face treaba. Scopul lui e sa scota in evidenta diferentele mari intre grupuri.