Peste drum de cabinetul meu se afla sediul local al AIESEC. Trebuie sa spun ca sunt singurii vecini pe care ii vad zi-lumina si chiar uneori tarziu in noapte la treaba. Unii spun ca mai si pierd vremea pe acolo dar prin a pierde vremea se inteleg multe. Eu vad doar ca muncesc in continuu pe diverse proiecte si stiu ca o fac bine de cele mai multe ori. Nu o sa-i ridic totusi in slavi prea mult, fiindca uneori unii dintre ei mai neglijeaza scoala si asta nu-mi prea convine. 🙂
Unul dintre proiectele lor se numeste BRIO si acesta a evoluat dintr-un proiect mai vechi denumit „Centrul de training”. Prima editie in formatul actual a avut loc in 2008 si de atunci evenimentul a tot crescut, atat ca notorietate cat si ca numar de participanti. Editia de anul acesta este una ce aduce in premiera speakeri renumiti si care, cred eu, vor reusi sa creeze multa notorietate pentru eveniment. Lista vorbitorilor o gasiti aici. Eu unul abia astept sa ma intalnesc cu Bobby si Adrian Soare.
Evenimentul se adreseaza studentilor si le ofera acestora sansa de a-si dezvolta abilitati de leadership dar si de a obtine cunostinte de actualitate in domenii ca antreprenoriat si comunicare. Eu unul il recomand tuturor studentilor, indiferent de specializarea pe care o urmeaza, pentru ca e o sansa deosebita de a cunoaste oameni care le pot influenta viitorul. Iata si cateva date tehnice, mai jos.
Conferinta se desfasoara pe parcursul a trei weekenduri iar temele sunt:
* 27-28 februarie – „Comunicarea în contextul leadershipului.”
* 6-7 martie – „Antreprenoriat si Leadership în Iasi”
* 13-14 martie – „Cum devii un adevarat lider?”
Deadline pentru inscrieri este 24 februarie iar taxa de participare: 70 ron/toate cele 3 weekenduri. Restul informatiilor pot fi gasite pe site-ul evenimentului.
eBogdan a zis
Se anunta un eveniment interesant 🙂
marcel a zis
„Nu o sa-i ridic totusi in slavi prea mult, fiindca uneori unii dintre ei mai neglijeaza scoala si asta nu-mi prea convine.”
Faza e ca intr-un an de AIESEC inveti mai multe decat intr-un an de teorie de facultate (cu tot cu proiecte)…
Adrian Monoranu a zis
@marcel: pai atunci nu mai veni la scoala. inscrie-te direct in aiesec. 🙂 asta e atitudinea care ma deranjeaza de fapt. doar nu te obliga nimeni sa vii la cursuri. fa voluntariat, invata singur si gaseste-ti calea! nimeni nu te obliga sa vii la scoala. dar daca totusi vii, atunci sa nu ai pretentii sa fii lasat in pace doar pentru ca esti aiesecar si faci proiecte. 😉
adina a zis
dap…brio is cool…am sa particip si eu 🙂
Dana a zis
Abia astept sa se inceapa proiectul. Eu deja m-am inscris!!!
Dani Bordiniuc a zis
Ca sa faci lucruri mari trebuie sa faci si sacrificii :)) Tin minte ca asa a fost si in vara lui 2008, cand lucram si pentru IASHINGTON, si pentru pregatirea licentei.
Multumim pentru articolul scris!
Biletul Zilei a zis
Inca nu sunt student.. imi placea tema „Cum sa devii un lider?”
Adrian Monoranu a zis
@Biletul Zilei: Ba m-ai terminat cu spam-urile astea. Ti-am sters linkul. Termin-o cu asta ca iti si banez ip-ul.
mar a zis
cred ca voluntariatul, fie in AIESEC sau in oricare alt ONG, vine ca o completare a studiilor. Si da, te dezvolti si faci proiecte si ai o retea de contacte, insa la urma urmei nimeni nu te baga in seama fara o diploma si la fel, nimeni nu te ia in serios fara eperienta de lucru. Tine de fiecare cum imparte cele doua si cum si le asuma 🙂
Legat de BRIO, este o experienta prin care trebuie sa treceti. Go see for yourself 🙂
Marina, student si AIESECer
Noni a zis
Eu sunt de parere ca un ONG ca AIESEC nu face decat sa aduca practica in facultate si se completeaza in mod armonios. Exact acelasi lucru se intampla si in strainantate, ONGurile ofera posibilitatile de practica, studentii ramana sa profite sau nu de acestea.
Ceea ce ma bucur pe mine in schimb este faptul ca din ce in ce mai multi profesori vad AIESECul asa cum este si ii recunosc meritele.
Noni Trofin,
Alumni AIESEC Iasi,
Generatia 2004
Ioana a zis
Ma bucur sa vad Alumni comentand aici. 🙂
In calitate de AIESECer pot spune ca nu vad organizatia a fi in contradictie cu facultatea, ci mai degraba o completare a acesteia. Si daca mai lipsim si noi, e pentru ca vrem sa facem lucruri de valoare (bineinteles, nu incurajez aceasta atitudine dusa la extrem).
Va multumim pentru sprijin!