Pentru ca-mi fugeau ideile si ma confruntam des cu lipsa de inspiratie, acum cateva zile am inceput sa scriu chestii intr-un carnet. Din cand in cand mai verific idei pe care le-am scris si uite asa imi mai aduc aminte ca vroiam sa scriu si cateceva pe blog. Azi de exemplu, mi-am adus aminte ca vroiam sa scriu despre incrucisarea trendurilor.
In ultima vreme tot vad la tv o reclama noua pentru deodorante. Remarc un avantaj de diferentiere pe care se tot bate moneda si incerc sa-l inteleg. Imi pun intrebari daca e doar o inventie sau e rezultatul unui research fondat si incep din ce in ce mai mult sa inclin pe a doua parte. De ce? Pentru ca vad acelasi avantaj (nu identic dar oarecum inrudit) la un alt brand. Din pacate nu am gasit spoturile in romana dar cred ca va veti aminti mesajul de indata ce le veti urmari. Iata-le!
Ei bine? Vi se par cunoscute, sunt sigur. Dove si Nivea folosesc efectele neplacute ale epilarii ca emotie negativa ce trebuie inlaturata prin folosirea deodorantelor special create. E clar ca un astfel de avantaj concurential nu poate fi 100% real insa incercam sa aflam care este sursa lui. Si aici intervine ideea care m-a facut sa scriu postul asta.
Suprapunand trendul dat de aparitia deodorantelor cu efect de calmare a zonei epilate (o chestie care pare cat de cat credibila) si de incetinire a cresterii parului (hahaha, as vrea sa o vad si pe asta :)) ) cu un trend mai vechi ce provine din dorinta de afirmare a femeii si implicarea ei intensa in zona profesionala ceea ce o face sa nu mai aiba prea mult timp pentru sine, descopar ca este posibil sa avem de-a face cu o logica foarte simpla.
E clar ca epilatul nu e o activitate prea placuta, mai ales cand folosesti aparate de ras si trebuie sa o faci la intervale scurte de timp. Evident, sentimentul de iritare a zonei e una din neplaceri dar si frecventa cu care trebuie sa repeti aceasta activitate pare sa fie la fel de neplacuta. Femeile ocupate resimt asta cel mai mult si pentru ca isi doresc sa reduca ambele probleme, acum li se ofera si solutia.
Cross-trendingul e o idee pe care orice om de marketing o poate utiliza pentru a identifica avantaje concurentiale sau pentru a gasi surse de diferentiere. E important ca trendurile suprapuse sa vizeze aceeasi categorie de consumatori si atentie, nu e neaparat necesar ca ambele trenduri sa fie de actualitate. Sfatul meu, try it!
Scrie un comentariu!