Cred ca un artist al strazii stie mai bine raspunsul, dar eu cred ca foarte rar. Cred ca mai degraba ajungi sa dai bani din buzunar, sau poate chiar sa iei cateva bastoane pe cocoasa daca te prinde politia ca-ti exprimi talentul pe vreun zid pe undeva. Sunt de acord ca nu-i ok sa vandalizezi cladiri dar trebuie sa recunoastem ca graffiti-ul este o arta si uneori e foarte placuta din punct de vedere vizual. Eu le vad ca pe niste tatuaje si unor cladiri chiar le sta bine cu asaceva.
Dar sa revenim la subiect. In majoritatea cazurilor, artistii graffiti nu prea au pe unde sa-si arate calitatile si poate fi o preocupare destul de periculoasa. Nu e insa niciun pericol in provocarea pe care v-o lansez mai jos. Si credeti-ma in afara de faptul ca nu e periculoasa, puteti sa faceti si niste bani din asta. Si daca totusi vreti neaparat niste adrenalina, hai sa zicem rezultatul va fi „periCOOLos” de vizibil si zic eu si foarte apreciat.
Vine sezonul rece si se apropie un moment pe care toti iesenii cred ca il asteapta de multa vreme. Da, se va deschide in curand patinoarul de la Palas. Mai avem cam o luna de asteptat dar pana atunci intra in scena artistii graffiti. Prietenii de la Palas s-au gandit sa le dea o tema si anume sa creeze cele mai tari picturi murale pentru a personaliza spatiul exterior destinat receptiei patinoarului. Evident intr-o maniera originala si nonconformista. Dar decenta. 🙂
Pot participa elevi, studenţi sau absolvenţi ai specializărilor din domeniul Artelor, designeri sau persoane care au cunoştinţe de pictură urbană, individual sau grupaţi în echipe. Spiritul cosmopolit al ansamblului Palas se va reflecta astfel şi în creaţiile de artă necovenţională din zona patinoarului, care vor ilustra tema competiţiei: distracţia de iarnă.
Proiectele concursului „Palas Urban Art” se vor depune, între 19 octombrie şi 5 noiembrie 2012, pe site-ul www.palasmall.ro/concurs (secţiunea Concurs), în format PDF (grafică perete, format JPEG şi o descriere a conceptului propus). Premiile sunt mai mult decât tentante: locul întâi – 600 euro, locul doi – 400 euro, locul trei – 300 euro şi o menţiune în valoare de 200 euro.
Pe 6 noiembrie, un juriu de specialitate va alege patru finalişti. Criteriile de
selecţie constau, în principal, în inovaţie, originalitate, estetică şi imagine, concept creativ şi impact vizual. În desemnarea ierarhiei finale vor conta: 50% preferinţele juriului şi 50% voturile fanilor Palas Iaşi pe contul de pe Facebook, din perioada 7-11 noiembrie.
Pe 12 noiembrie se va anunţa clasamentul final, iar în zilele imediat următoare câştigătorii vor pune în practică desenele premiate, materialele fiind oferite de ansamblul Palas. Eu nu va mai zic decat ca daca m-as pricepe, sigur m-as inscrie si nu neaparat pentru premii cat pentru faptul ca as avea ocazia sa-mi arat talentul. Din pacat n-am, asa ca ma rezum la talentul meu de a scrie si la posibilitatea de a va informa. Succes!
Scrie un comentariu!