Sa tot fie vreo 3 ani de cand am inceput sa urmaresc primul vlog. S-a transformat intr-un show online intre timp si desi are cateva milioane de view-uri pe fiecare clip, de curand autorul a anuntat ca undeva pe parcursul acestui an va renunta sa-l mai faca pentru ca vrea sa se concentreze pe alte proiecte. E vorba de Ray William Johnson, probabil multi dintre voi au urmarit macar odata vlogul sau Equals 3. Probabil vrea sa dezvolte mai mult show-ul Runaway Thoughts dar asta e problema lui.
However, am observat in ultimii ani ca vloggingul a crescut in popularitate si in RO si tot mai multi bloggeri au decis sa deschida video bloguri mutandu-se astfel catre o noua nisa. Unii se pricep, altii mai putin dupa cum si la scris e cam tot la fel. Probabil in felul acesta fiecare isi gaseste publicul adevarat.
Totusi shiftingul catre video blogging aduce niste schimbari pe care nu stiu daca toti cei care fac trecerea aceasta le constientizeaza. Ca de exemplu, oameniilor carora le place sa te citeasca, nu le place la fel de mult sa te auda vorbind sau sa te vada. So, here goes, 9 sfaturi pe care ar trebui sa le iei in calcul inainte de a te apuca de video blogging.
1. Ia-ti o camera care filmeaza mai mult decat decent (eu as folosi-o pe aceasta). Un vlog filmat cu telefonul sau cu o camera care „se pricepe” mai bine la outdoor si lumina puternica decat la indoor si lumina slaba va arata ca dracu si tu ca subiect principal vei arata tot pe acolo.
2. Alege-ti o incapere luminoasa sau fa rost de niste lumini ambientale mai puternice.
3. Trage mai multe duble pana cand iti gasesti cea mai buna pozitie si regleaza-ti camera in asa fel incat sa nu iesi din cadru in timp ce gesticulezi sau te misti.
4. Invata sa privesti direct in obiectivul camerei.
5. Invata sa editezi clipurile sau gaseste un prieten care te poate ajuta sa le procesezi cum trebuie. Fasaitul si fosnetele de pe fundal pot fi eliminate si rezultatul face toti banii.
6. Ai grija la reflexiile din camera unde filmezi. S-ar putea ca in geam sau in vreun ecran din spatele tau sa se vada „aspecte” ale vietii tale intime pe care nu vrei neaparat sa le sharuiesti.
7. Invata sa te imbraci. Nu neaparat elegant dar cu gust.
8. Fa niste exercitii de dictie.
Si nu in ultimul rand …
9. Alege-ti subiectele cu grija. Nu orice subiect suna si se vede bine pe video. Unele lucruri arata mult mai bine in scris. Complexitatea si simbolistica sunt uneori mai usor de redat in scris decat pe video si aici s-ar putea sa fie si niste probleme legate de audienta.
So, faceti video blogging atat timp cat sunteti perfect constienti ca puteti si ca publicul pe care il veti targeta va intelege ceea ce vreti sa spuneti.
young adult man holding a camcorder – via Shutterstock
Amin!
Oare ce articole să îți las legat de asta? 🙂
http://theannemarie.ro/category/video-anne/
http://theannemarie.ro/fetelor-2/
http://theannemarie.ro/trei-vloggeri-care-plac-prinde-romani/
http://theannemarie.ro/vidcon-madness/