Azi am fost pe la prietenii de la Caravana Bookland. Zilele trecute va spuneam ca ajung in Iasi si iata ca au ajuns. Am stat de vorba despre cum a mers in celelalte orase prin care au mai trecut pana acum si despre planurile de viitor. Le-am dat cateva ponturi despre Iasi si am primit acelasi feedback interesant ca de la toti bucurestenii care viziteaza Iasul: femei frumoase si mancare buna si multa!
Am primit si un pachet de carti si ii multumesc Monicai Calinescu pentru asta. Desi sunt foarte interesante, m-am lasat induplecat sa le dau cadou prin intermediul unui concurs ce se va desfasura aici, pe blog, pe parcursul weekendului. Mai jos aveti cartile ce pot fi castigate:
1. Jan Karski (documentar, fictiune) – autor Yannick Haenel – oferita de Editura Nemira
2. In Memoriam (mic tratat de morti celebre – documentar) – autor Stephane Audeguy – oferita de Editura Nemira
3. Peregrinarile lui Tuf (SF) – autor George R.R. Martin – oferita de Editura Nemira
4. Ucenicul (Politist) – autor Tess Gerritsen – oferita de Editura Rao
5. Ziua M (Cand a inceput al doilea razboi mondial – documentar) – autor Victor Suvorov – oferita de Editura Polirom
6. Caietul (Texte scrise pentru blog – sept. 2008 – martie 2009 – biografic) – autor Jose Saramago – oferita de Editura Polirom.
Ce trebuie sa faceti pentru a intra in posesia cartilor?
In primul rand, voi oferi cartile la 6 persoane diferite si trebuie sa fie din Iasi sau sa locuiasca in Iasi. Pentru a castiga trebuie sa lasati un comentariu in care sa numiti cartea pe care o doriti dintre toate cele 6 si sa spuneti care este cartea pe care ati recomanda-o unui copil de 10 ani (nu una dintre cele puse ca premiu, nu cred ca vreuna i se poate adresa unui astfel de cititor).
Astept comentariile voastre. Cele mai interesante 6 vor castiga. Alegerea o fac eu. Sper sa nu va bateti toti pe aceeasi carte. Concursul tine pana duminica, 4.09.2011 la ora 23.59, castigatorii vor fi anuntati prin email (asa ca la comentarii lasati emalurile reale) iar cartile se vor inmana personal in cursul saptamanii viitoare. Incercati sa nu spamati acest post prin comentarii cu linkuri in scop promotional. Multumesc!
Ziua M – Victor Suvorov iar pentru un copil de 10 ani recomand „Aventurile lui Tom Sawyer” – Mark Twain
@Alexandra Iurescu: Buna carte. Imi aduc aminte cu placere de aventurile lui Tom si Huck. 🙂 Imi aduce aminte de copilaria mea nastrusnica! :))
Caietul – autor Jose Saramago. Copiilor le recomand cu bucurie in suflet volumele „Ciresarii” – Constantin Chirita.
@Mihaela Filip: Oooo daa! Ciresarii rulez!
Hey, Eu sunt interesata de In Memoriam de Stephane Audeguy. Unui copil de 10 ani i-as recomanda sa citeasca Micul print de Antoine de Saint-Exupery pentru ca ar avea de invatat multe din ea.
@Andreea Roibu: Intotdeauna mi s-a parut o carte plina de semnificatii profunde. Eu am recitit-o pe la 20 de ani si mi s-a parut complet diferita!
Ce imi doresc: In Memoriam (mic tratat de morti celebre – documentar) – autor Stephane Audeguy
Ce recomand: Johanna Spyri – „Heidi fetiţa munţilor”, prima mea carte citita
@DaNa: Wooohoooaaaa, avem concurenta! Ciudat e ca va plac astea morbide. Glumesc, am aruncat o privire si pare interesanta cartea. Si apropo, chiar am citit si eu aventurile lui Heidi. Spre rusinea mea, nu mai tin minte mare lucru. Au trecut vreo 20 de ani …
„Ucenicul” e o carte politista foarte buna. Ecranizarile cazurilor rezolvate de agenta Rizolli (parca asa o cheama pe eroina) nu reusesc sa redea intocmai emotiile, suspansul, dramatismul, noroc cu actrita bruneta care ii da viata personajului, care le face mai atractive. ;))
@Ciprian: Merci pentru mica recenzie. Sa speram ca vor fi si doritori! 🙂
Imi doresc „In Memoriam” (mic tratat de morti celebre – documentar) – autor Stephane Audeguy si recomand cu mare drag „Cartea junglei”- autor Rudyard Kipling 🙂
@Gina Stoianovici: La toti va place cartulia cu mortii! 🙂
Ucenicul (Politist) – autor Tess Gerritsen.Pentru copii recomand cu caldura Cartea junglei de Rudyard Kipling.A fost printre primele carti pe care le am citit cand eram mica si pot sa zic ca a reusit sa ma impresioneze profund.Ma simteam ca un mic cercetas,iar Legea junglei m-a ajutat sa inteleg in mintea mea de copil ca indiferent in ce mediu traim exista o ierarhie clar stabilita si care trebuie respectata.Mai bucuroasa am fost cand a aparut si ecranizarea!
@Otilia: In sfarsit cineva care vrea si carti politiste! Ma faceti sa-mi para rau ca o dau si n-am apucat s-o citesc! 🙂
Având în vedere faptul că sunt pasionată de cărţile (şi filmele) poliţiste, aleg „Ucenicul” de Tess Geritsen. Pare tare interesantă, din ce spune Ciprian.
Ca recomandare, îndrăznesc să amintesc de „Legendele Olimpului” de Alexandru Mitrea, care, personal, mi-a oferit cunoştinţe pe care le-am folosit până şi în facultate (mitul lui Sisif, complexul oedipian etc.). Are şi lupte, şi supranatural, şi monştri, şi morală, şi mi se pare perfectă pentru vârsta asta. Deşi, văzând generaţiile de puşti/puştoaice de acum, sigur ar prefera „Harry Potter”… .
Caietul (Texte scrise pentru blog – sept. 2008 – martie 2009 – biografic) – autor Jose Saramago – oferita de Editura Polirom.
-Cartea pe care o recomand copiilor este „Legendele Olimpului”.
@Catalin: Frumoasa alegere! 🙂
Hello! Mi-ar plăcea să am cartea Ziua M a lui Victor Suvorov, iar unui copil de 10 ani i-aş recomanda una din cărţile lui Jules Verne, „Doi ani de vacanţă” mi se pare foarte potrivită.
@Georgiana: In sfarsit preferatul copilariei mele – Jules Verne! Like!
Peregrinarile lui Tuf (SF) – autor George R.R. Martin.
Aş recomanda unui tânăr de 10 ani să citească „Edda” în versuri. Reprezintă un cumul de mituri şi legende aparţinând mitologiei nordice, conţinând totodată şi note de subsol foarte detaliate. E ceva ce nu citeşte toată lumea şi sare din tiparul cărţilor de duzină.
@Madalin: Nu e cam devreme pentru un copil de 10 ani?
Cu siguranta i-as recomanda unui copil de 10 ani sa citeasca mai intai seriile ”Cei trei muschetari”, de Alexandre Dumas, ca sa capete simtul aventurii, apoi ”Singur pe lume” de Hector Malot, ca sa afle ce inseamna afectiunea si dragostea pentru animale. Cat despre carte… as prefera ”Caietul” lui Jose Saramago sau… sa primeasca un copil de 10 ani cartile recomandate de mine, iar ”Caietul” sa mearga la altcineva. 🙂
Mi-ar placea sa citesc cartea Ziua M. Copilului de 10 ani i-as recomanda sa citeasca „La Medeleni”, de Ionel Teodoreanu.
@Adrian: Tinerii trebuie provocaţi să se autodepăşească, atlfel obţinem încă o generaţie care va continua status-quo-ul. Trebuie conturat caracter şi atitudine încă de la o vârstă foarte fragedă. Părerea mea.
O alternativă pentru o vârstă mai fragedă ar fi „Amintiri din Copilărie” de Ion Creangă.
Colt-Alb de Jack London, este cu siguranta una dintre cele mai frumoase carti pe care le-am citit in copilarie si o recomand cu mare drag! Aceasta carte te frapeaza de la inceput si te tine in suspans pana la sfarsitul ei, de asemenea scenele sunt descrise in cele mai mici detalii pentru a da o imagine cititorului cat mai aproape de ceea ce traieste persoanajul in acel moment.
Jan Karski – autor Yannick Haenel pare a fi o carte interesanta. 🙂
Ucenicul/Ziua M. Recomand Dumbrava minunata de Mihail Sadoveanu, Fram ursul polar de Cezar Petrescu precum și colecția de basme a lui Petre Ispirescu.
@ Andrian, da, chiar imi doresc cartulia :), pasiunile sunt pasiuni 😛
Segmentam: 😛
pentru o fata de 10 ani – ‘Alice in wonderland’ , dar o varianta nu asa complexa, si mai colorata. E ceva frumos.
Tot ceva frumos, pentru un baiat de 10 ani (dar si pentru oamenii mari 🙂 ) e Micul Print.
– Toti oamenii mari au fost candva copii. ( Dar putini dintre ei isi mai aduc aminte.)
Recomand unui prichindel de 10 anisori „Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai” de autorul rus Nikolai Nosov, cu toate ca ar trebui sa citeasca toata cartuliile copilariei.
@IM: Nu ai precizat ce carte doresti, prin urmare nu stiu cum sa te inscriu in concurs. 🙁
Ce lecturi frumoase pentru copiii…te rascolesc toate amintirele din copilarie. Majoritatea imi insipira cate ceva…daca nu le-am citit am vazut un film sau desene animate.