Aseara am fost pentru prima data la probabil cel mai nou restaurant deschis in Iasi. Este vorba despre Truefanda. Auzisem despre acesta de ceva timp si mi se parea, cel putin dpdv al mesajului transmis, un loc care merita vizitat. Insa auzisem pareri diferite. Probabil si asta m-a tinut putin pe loc, dar si pozitionarea un pic peste mana, tocmai in Copou, in spatele penitenciarului. Pentru cei care stiu Iasul si sunt familiarizati cu istoria horeca recenta a acestuia, Truefanda este de fapt deschis in aceeasi locatie cu fostul Piatto d’Oro sau fostul La Mario. Este un loc care mie intotdeauna mi-a placut, probabil si datorita vederii foarte frumoase pe care o ofera, cel putin dupa lasarea intunericului.
Dar sa revenim asupra restaurantului. Am facut o rezervare pentru ora 19, deoarece imi imaginam ca un loc atat de „vorbit” trebuie sa fie destul de plin. Am ajuns insa acolo la ora stabilita si eram singurii clienti, cel putin in incaperile de sus. De asemenea, am fost un pic neplacut surprins sa vad ca nu ne-a intampinat nimeni si timp de aproape 10 minute nu a urcat nimeni de jos sa vada daca totusi am ajuns. Recunosc ca am ajuns cu vreo 7 minute mai devreme de ora 19 insa tot mi se pare un pic deranjant.
Locul este foarte dragut aranjat, mese simple, curate, nu foarte fancy. Este in proportie de 80-90% acelasi decor cu cel anterior, dar asta nu e deloc rau. Nu sunt cel mai mare fan al localurilor foarte fancy. Ce-i drept insa sunt cateva lucruri care mi-au displacut. Spre exemplu absenta fetelor de masa ceea ce pentru mine este esential intr-un restaurant, cel putin pentru cina care mi se pare cea mai fancy masa a zilei. Poate sunt mai de moda veche, dar as prefera ca intr-un restaurant sa fiu servit de un chelner care arata ca un chelner, nu de unul care e imbracat casual si pare ca se afla si el in trecere pe acolo.
Meniul nu e foarte variat dar tocmai asta e si conceptul restaurantului. Cateva feluri, bine gandite, echilibrate si suficient de diverse incat sa atinga o varietate de gusturi. Supe, antreuri, feluri principale si deserturi plus ceva risotto si paste. Mi-au placut denumirile foarte creative ale optiunilor culinare insa unele sunt poate putin prea duse la extrem pentru gustul meu. Dar, din nou, discutam despre un concept de imagine pe care sunt dispus sa-l accept.
Am incercat o vita si un curcan iar la desert am ales un creme brule. Vita a fost foarte apreciata, la fel si desertul, curcanul nu pot sa spun ca m-a dat pe spate. Putin prea uscat pentru gustul meu, iar sosul cu care a venit nu a reusit sa compenseze. Insa vita a fost foarte in regula din cate am inteles, exact cum ar trebui sa fie un medium-rare iar patul de salata si parmezan a fost compania perfecta. Insa pe departe highlight-ul serii a fost desertul. Cred ca n-am mancat de foarte mult timp un creme brule atat de bine executat. Si credeti-ma ca e unul dintre deserturile mele preferate, stiu despre ce vorbesc.
Despre preturi nu pot sa spun decat ca sunt destul de corecte pentru un restaurant pozitionat in zona premium. Unii le-ar putea considera piperate, altii poate sub media restaurantelor din acest segment. Cred ca depinde de largimea si adancimea buzunarului. In orice caz, nu e un restaurant unde sa te duci si sa te astepti sa pleci cu burta plina, tinandu-te de spate. E un loc in care te duci pentru gust si pentru faptul ca e mai retras si ofera intimitate. Ca sa va faceti o idee, doua feluri principale, un desert din care amandoi am gustat suficient de mult ca sa ne satisfacem papilele gustative, doua pahare de vin si o apa au costat cam 130 lei. Ceea ce nu e nici mult, nici putin.
In concluzie, Truefanda e un loc pe care il recomand pentru un business meeting, o seara romantica si poate o aniversare in conditiile in care se poate discuta un pic asupra meniului in avans. Voi reveni acolo cand voi mai avea ocazia iar intre timp ma gandesc la acel fenomenal creme brule! Le doresc succes si sa fie in piata mai mult decat au fost predecesorii lor in spatiul respectiv. Iar pe voi va astept din nou pe blog in sectiunea Hangouts cu noi review-uri si impresii despre alte locuri interesante.
PS. Strict din punct de vedere al promovarii as spune ca nu se gasesc suficiente informatii despre acest loc, nici macar pe pagina lor de Facebook pe care o consider un canal de comunicare oficial. Eram interesat sa vad ceva imagini din local inainte sa ajung acolo si poate meniul. Cred ca aici se mai poate lucra putin.
Scrie un comentariu!