Zona SuperCopou mi-a fost mereu draga, inca de cand eram student. Mi-am petrecut multe seri prin barurile de pe acolo si am amintiri destule, in marea lor majoritate frumoase. Anii au trecut insa si peste mine ca si peste Iasi si locurile s-au schimbat. Cluburile s-au cam inchis usor usor, barurile si ele s-au mai mutat inspre zone mai centrale si o buna bucata de vreme SuperCopou a ramas doar asa o zona cu amintiri.
Usor, usor s-a revitalizat. Spatiile n-au ramas prea mult nefolosite si au aparut magazine. Probabil ca cel care a repornit insa zona a fost Mega Image-ul din locul fostului Cinema. Desigur ca ar fi fost nice sa se refaca cinematograful dar asta e situatia si m-am bucurat sa vad ca zona prinde viata. Apoi au aparut celelalte, DM, Pepco. Nu le frecventez neaparat dar mi se pare ca zona a prins viata din nou.
Si daca a prins viata din punct de vedere comercial, cred ca era timpul sa prinda viata si din punct de vedere social. Asa a aparut MUSE, o cafenea – bistro, situata la parter, fix sub magazinul Pepco. S-a deschis in vara si desi am fost pe terasa, nu intrasem in interior deloc pana sambata trecuta. Acum am facut-o pentru ca am aflat ca s-a deschis si bucataria si voiam sa incerc.
Interiorul e pe doua nivele: parter si subsol. Iar subsolul este o surpriza foarte placuta, credeti-ma. Are un corner foarte instagramabil care deja atrage mult (e deja plin feed-ul de poze de acolo). Dar altfel are o atmosfera calda, un design semi-industrial as zice. Lemn si fier dar intr-o combinatie in care lemnul predomina. Imi place si masa lunga parca special gandita pentru aniversari si intalniri de familie largita. Parterul este de asemenea foarte placut, cald si imi aduce aminte de unul din bistro-urile noastre preferate din Malaga.
Meniul de mancare este un mix mediteranean cu preparate italienesti, spaniole, orientale dar si frantuzesti. Deocamdata am incercat un humus si o terina pentru ca ne-am dus pentru un brunch. Insa vom reveni si pentru feluri principale cat de curand. Trebuie totusi sa stiti ca nu exista preparate pentru micul dejun sau un brunch si asta m-a dezamagit un pic. By the way, bucataria se deschide abia in jurul orei 12.
Ar fi fost fain sa avem un loc unde sa putem manca un avocado toast, o omleta buna, un acai bowl, o granola, lucruri pe care le gasesti rar sau deloc in urbea noastra. Voi reveni insa cu sigurata pentru un risotto milanez pe care la fel, nu prea l-am gasit prin alte parti.
Per total experienta noastra cu MUSE a fost una buna si deja ne facem planuri sa revenim, asa cum spuneam. Si ma bucur ca am inca un motiv sa revin in zona pe care am frecventat-o atat de mult in perioada studentiei. Sunt curios sa aflu si parerile voastre despre locul acesta daca l-ati vizitat si de asemenea sa aud sugestiile voastre vis a vis de ceea ce ati vrea sa gasiti in meniu. Cred ca orice loc are nevoie de feedback si fara acesta nu se poate dezvolta. Eu le doresc succes si sper sa ne vedem cat mai des.
Scrie un comentariu!