Intradevar o mare dilema in zilele noastre. De fapt dilema incepe in momentul in care te angajezi in acest oras boem. Pentru cei care vin din alte orase si care nu se pot dezlipi de viata de Iasi (adica de fapt viata de student) acest moment este unul cat se poate de fericit. Ce poate fi mai bine decat sa ramai aici unde 4 (sau mai multi ani) te-ai simtit atat de bine ca student? Ai prietenii aproape, te mai invarti de o chirie mai ieftina impreuna cu cativa fosti colegi, ai un salariu care te ajuta sa te descurci, mai primesti un pachet de la mama la maxi-taxi si tot asa trai nene!
Dar sa vedem ce spun cei care au deja cam un an, un an jumate de lucrat in Iasi. Ei bine, lucrurile se schimba incet, incet. Parca tot mai multi prieteni au plecat, mama nu mai trimite pachet, chiria creste si iata cum lucrurile se schimba. Tot mai multi resimt o stare de lehamite si de plictiseala acuta. In plus apare „blazarea”! Am lasat la o parte intentionat un motiv pentru care apar aceste stari…. Nemultumirile legate de servici. O, daaaaaaaa! Si chiar va rog dragi prieteni sa ma credeti pe cuvant, o gramada de prieteni si cunoscuti se plang de conditiile in care muncesc. Bani putini, sanse de promovare zero si beneficii (prime, bonusuri, vacante, asigurari, etc.) total absente. In plus, sa nu uitam asteptari extrem de nerealiste din partea sefilor (in speta a patronilor fara studii ajunsi peste noapte milionari). De fapt exista o specie de patron pe aici care nu scapa nimic de sub control, e omul care stie si finante si contabilitate si marketing si management si tot ceea ce mai misca prin firma lui. Ca de! Altfel nu merge firma! Si-atunci cum sa se puna un amarat de absolvent de facultate cu un astfel de guru.
In concluzie, ma intreb si va intreb cum sa nu pleci din Iasi cand in Bucuresti si alte orase esti primit cu bratele deschise, salarii decente, beneficii si foarte important sefi (nu neaparat patroni) cu studii. Oameni care stiu ce inseamna obiective, strategii si performanta.
Ei bine, cum sa nu pleci?
Dati-mi voi un motiv!
Iti apreciez punctul de vedere, chiar si cu 2 ani intarziere. Ma intreb… de ce ai mentionat ca in Bucuresti esti primit cu bratele deschise?… Te referi la iesenii care pleaca acolo?… Cum reusesc ei sa plece acolo? eu de 3 luni aplic pentru joburi si nu ma suna nimeni din Bucuresti sa ma invite la un interviu.
urmaresc de ceva timp siteul tau si ma bucur ca ai reusit sa iti pui in sfarsit problema asta… iasiul va ramane oras studentzesc si chiar nu vedeam ideea de al ridica in slavi atat…e fain nu zic dak vrei sa o arzi studentzeste mai mult timp.