Desi in urma cu ceva timp mi-am pierdut admiratia pentru IQAds il mai folosesc din cand in cand pentru a mai gasi clipuri de la noi. Si cum de ceva vreme caut clipul celor de la Prigat cu olimpiada oamenilor obisnuiti si nu prea il gasesc am dat peste un spot care mi-a atras atentia. Nu neaparat pentru realizare sau mesaj sau orice alta chestie legata de publicitate. N-are nici strategie, nici creatia nu ma da pe spate, publicitar vorbind … nimic. Atunci probabil va intrebati de ce il aduc in discutie…
M-am hotarat sa vi-l arat pentru ca e prima data cand vad si eu un mesaj de masa legat de agricultura. O sa spuneti … si ce daca? N-aveti decat. Eu unul insa salut initiativa de a promova orice servicii sau produse legate de agricultura pentru ca avem nevoie, agricultorii au nevoie de asta. Nu neaparat pentru ca TV-ul este pentru ei o sursa majora de informare (nu stiu daca e si nici nu vreau sa speculez pe tema asta) si nu pentru ca nu ar fi alte surse de unde ar putea sa se informeze. Ci pentru ca in felul asta poate sa apara un trend de promovare a productiei agricole. Suntem o tara cu traditie in agricultura dar cu toate acestea micul investitor agricol este un cvasi-necunoscut. Nimeni nu-l baga in seama, nimeni nu-l ajuta, pe nimeni nu intereseaza problema. Cu toate astea nu ne pica bine cand vedem in supermarketuri fructe si legume importate si ne gandim ca sunt pline de „vitamina E”. Vedem adevarate polemici pe la TV despre cum UE ne interzice sa mai producem in conditiile traditionale si ca asta ne face sa importam cand de fapt adevarata problema este legata de lipsa de informare a investitorului agricol cu privire la fondurile europene, la facilitatile acordate de stat, la accesul in supermarketuri ca furnizor, etc. Putem produce in Romania, putem exporta si putem avea preturi mai mici. Trebuie doar sa acordam agriculturii o sansa. Si asta se poate face prin informare. Habar n-am cine sunt si ce se ocupa cei de la Agricover dar ii salut in initiativa lor de a-si promova in masa serviciile. Era si timpul ca cineva sa sparga gheata!
Ioana Grigoriu a zis
Nu stiu daca UE ne-a interzis producerea produselor traditionale…cred ca mai degraba e o problema cu semintele traditionale romanesti, care din punctul de vedere al agricultorilor nu mai renteaza si aici ma refer la pret. Multi dintre ei folosesc seminte din import pentru ca asigura o productie mai mare la un pret mult mai avantajos.
Elvetienii par mult mai preocupati de acest aspect, am vazut la TV, ca au preferat sa importe cartofi pe perioada Euro 2008 pentru a nu pierde cartofii de samanta, special folositi pentru chipsuri. De ce au recurs la aceasta metoda? Pentru ca pe perioada acestor evenimente consumul creste semnificativ.
Era si timpul ca cineva sa traga linie starnind interesul populatiei (agricultor sau nu) asupra acestui aspect. Pamant agricol avem suficient.
Poate la sondaj puteai pune si ceva de genul: „Cu un puternic potential” 😀
Sustin initiativa si sper sa ajunga la urechile celor interesati 🙂
Corina a zis
Hai cu agricultura. Deci se poate!
agro24 a zis
Agricultura are un cuvant puternic de spus in economia Romaniei, chiar au fost alocate recent 80 de milioane de euro de Guvern catre Ministerul Agriculturi, cred ca cea m-ai mare problema pe care o confruntam pe langa cea a dezvoltarii e fiscalizarea agricola.