Scriu acest articol cu gandul inca la probabil cel mai placut eveniment la care am asistat in ultimii 5 ani. S-a intamplat aseara la Catedrala „Sfanta Fecioara Maria, Regina” din Iasi, iar experienta a fost una deosebita. A fost un concert extraordinar sustinut de Alexandru Tomescu impreuna cu a sa vioara Stradivarius Elder-Voicu, parte din Turneul Stradivarius ajuns deja la a IX-a editie. Alaturi de talentatul violonist am avut ocazia sa admir creatiile din nisip ale Anei Munteanu pe care probabil v-o amintiti de la Romanii au talent, show la care a ajuns pana in faza finala. A fost o impletire magnifica a artei vizuale cu sunetul, o completare fireasca pe care din pacate nu o pot descrie precis in cuvinte.
Ma bucur enorm de mult ca am putut sa urmaresc live acest eveniment si ma bucur nu doar ca l-am auzit cantand pe Alexandru Tomescu, ci ma bucur ca l-am auzit si vorbind. Intr-o lume in care suntem inconjurati mereu de banalitate, e greu sa nu te lasi corupt. Pana si vocabularul pe care il folosim devine tern si limitat, pierdem din frumusetea limbii proprii, pierdem maiestuozitatea unui discurs elegant. Prea asaltati de discursuri politice si prea plictisiti de monden devenim banali, iar asta ne face sa fim modele proaste pentru cei care vin din urma.
Dincolo de cuvinte a fost aseara doar sunetul si imaginea. Acordurile ce paraseau cutia de rezonanta a superbului Stradivarius se imbinau parca perfect cu imaginile create de mainile Anei. Schimbarile de tempo dadeau nastere unor metamorfoze spectaculoase nascute din nisipul imprastiat pe masa de lucru. Nu doar urechile noastre au fost cele excitate, ci de asemenea si ochii ne-au fost in permanenta rapiti. A fost cu adevarat deosebit iar cel mai bun feedback au fost aplauzele indelungi care i-au adus inapoi pe scena pe cei doi artisti la final.
Toata aceasta experienta minunata pe care am trait-o aseara a fost posibila datorita Enel Romania si merita sa-i mentionez. Vreau de asemenea sa va povestesc si despre cel mai nou produs/serviciu lansat de acestia pentru clientii din Romania, E-light. Este un primul pachet de furnizare a energiei electrice, dedicat in special clientului familiarizat cu segmentul digital si comunicarea online. Acesta este disponibil la nivel national si are o structura simpla si transparenta, cu un abonament in valoare de 0,1 lei / zi / loc de consum, indiferent de volumul de energie consumata, plus un pret al energiei electrice de 0,162 lei / kWh (162 lei / MWh), care este constant timp de doi ani de la semnarea contractului. La acest pret, se adauga tarifele reglementate de catre ANRE – servicii de transport, sistem si distributie, cogenerare, certificate verzi, accize si TVA.
Exista si ceva conditii pentru a avea acces la oferta E-Light. Clientii trebuie sa activeze debitul direct si factura electronica, precum si sa utilizeze platforma web MyEnel drept principalul serviciu de asistenta pentru clienti. Iata si o comparatie intre acest pachet si cea mai uzuala oferta Enel de pe piata reglementata. Pentru un consum lunar de 100 kWh, factura lunara a unui client cu abonamentul E-Light este cu 6% mai mică decat cea a unui client de pe piata reglementată cu „Monom cu rezervare” (ex: zona Muntenia). Odata cu cresterea procentajului CPC din tariful reglementat, aceasta diferenta va evolua in beneficiul clientului.
Astfel, E-Light marcheaza un nou pas facut de catre Enel in vederea digitalizarii pe piata romaneasca, dupa ce a fost prima companie de electricitate care a lansat factura electronica la nivel local, a lansat o aplicatie mobila pentru clienti si a implementat unitati de tip self-care.
Oferta este valabilă până la 30 iunie 2016, doar pentru consumatorii casnici. Mai multe informații despre E-Light sunt disponibile aici.
Scrie un comentariu!