In fiecare saptamana ma duc la ore cu gandul ca voi intalni situatii in care studentii vor combate punctul meu de vedere. E o provocare pentru mine si cred ca asa ar trebui sa fie pentru orice profesor. E plictisitor sa te aprobe toata lumea si in plus nu e bine sa te crezi mare guru pentru ca probabil nu esti. De cele mai multe ori insa se intampla sa lipseasca aceste „combateri” iar daca apar afirmatiile sunt gratuite, fara argumente.
Azi insa am avut parte de primul curs interactiv dupa multa vreme. O sala plina pana la refuz, cam 115 oameni inghesuiti pe 85 de locuri plus scaune aditionale imprumutate de prin imprejurimi. A fost tare placut, sincer va zic, si nu pentru ca au fost multi in sala ci pentru ca majoritatea au avut ceva de zis. Si asta chiar dupa ce le-am dat lucrare in prima ora. Asta arata maturitate si ma bucura. Am avut parte de discutii aprinse si de puncte de vedere argumentate.
E drept, cursurile bazate pe discutii au si dezavantajele lor si unii se pot simti dezavantajati pentru ca sunt obisnuiti sa primeasca un flux informational unidirectional dar vremurile acelea le consider apuse. Argumentele venite in sprijinul ideilor nu au intarziat sa apara si desi unele au fost mai putin potrivite am remarcat puterea de a sustine o parere. Mi-a placut azi faptul ca argumentarea nu s-a facut doar prin exemple, ci mai degraba prin judecata. Studentii nu apeleaza la explicarea prin analogii ci pur si simplu judeca si formuleaza teorii ceea ce e de apreciat.
Astept cu interes sa vad ce se va intampla la urmatorul curs de Product Management. Sper ca parerile si posesorii lor sa nu lipseasca din discutii.
PS. In saptamanile care au trecut am facut insa si o descoperire crunta. Numarul studentilor in an terminal care au un cont pe LinkedIN sau Xing este aproape de zero. Surprinzator este si ca cel al utilizatorilor de facebook e la fel si nu mai vorbesc de twitter. Inclin sa cred ca asa cum spunea cineva azi la ore, studentii sunt antisociali online. Ma intreb insa daca acest lucru se intampla doar in online…
adina munteanu a zis
te-ai gandit ca atatea retele de socializare ii zapaceste? k poate nu vor sa comunice atat de mult? ca poate nu vor sa comunice numai de dragul de a comunica? sa afle toti ce au mancat, unde au fost in cluburi, cu cine s-au intalnit?
Poti avea pareri si fara sa fii in mediul online.
Adrian Monoranu a zis
@adina munteanu: e drept ca unii nu vor sa comunice si nimeni nu-i obliga. la partea cu mancatul, cluburile si cu cine s-au intalnit nu sunt de acord pentru ca uite, de ex, eu apreciez aceste „povesti” ca eventuale sugestii pe care le pot lua in calcul ulterior. pot sa imi aduc aminte de un club in care n-am mai fost, pot sa aflu despre o persoana pe care nu am mai vazut-o de mult si tot asa. pentru mine social media este ok si nu cred ca lumea ar trebui sa fie atat de reticenta.
social online a zis
dar pe Hi5 i-ai cautat? poate-s pe-acolo
Adrian Monoranu a zis
@social online: iti dai seama ca au toti conturi pe acolo dar pentru mine hi5 e aproape null pentru ca acolo socializarea se desfasoara intr-o singura directie, stii si tu care. 🙂
BOgdan a zis
Ideea este ca unii inca considera socializarea in online o chestie penibila si poate uneori asa si este daca stai sa te gandesti bine, adica de ce sa vorbesti 5 ore cu un om pe messenger pe cand te poti vedea cu el in parc/la un suc/film/club etc. unii asa gandesc, ceea ce este interpretabil.
Multi socializeaza online pentru ca detin si/sau sunt implicati in proiecte online, pentru restul acest lucru ori este de neinteles ori este neinteresant, sau multi vad in socializarea online o metoda ieftina de a agata si pierdere a timpului.
Studentii din primul an, mai ales cei din provincie abia acum vor face cunostinta cu adevaratele surse de informatie si cu siguranta se vor adapta mult mai rapid in comparatie cu noi cei vechi in breasla.
Ar fi super misto un curs de „tehnici de comunicare in online” (in cazul in care inca nu este) in care tinerii sa invete cum sa comunice si cum sa fie conectati la sursele de informatii si de ce nu cum sa poata sa ajunga sa castige bani din online.
Zilele trecute am fost la masa cu cativa angajati a principalului furnizor de internet din Iasi si am discutat un pic despre facebook si despre twitter. Desi ei ar trebui sa fie cunoscatori, au asociat facebook-ul cu hi5.com, adica un loc de „agatat”, in schimb nu stiau ca astfel te poti „vinde sau afisa ca brand”, pentru ca fiecare dintre noi reprezinta un brand la urma urmei. Cat despre twitter l-au asociat cu penibilul, adica de ce te intereseaza ca „X” este la masa sau face nu-stiu-ce lucru.
Ideea este ca ma asteptam sa inteleaga lucrurile astea avand in vedere activitatea lor.
Monoranu a zis
@eBogdan: Din pacate cred ca vom vedea in curand si profiluri cu costume de baie si pe facebook. De fapt ce mai incolo incoace, deja am vazut vreo cateva. Sper sa nu se transforme intr-un alt hi5. Cat despre studentii „din provincie”, c’mon dude, crezi ca internetul e doar in Iasi? Pai var-mea de 9 ani de la tara e prezenta online mai ceva decat multi altii de pe aici.
Cat despre curs … nu cred ca are sens sa educi lumea cum sa foloseasca facebook pentru ca fiecare il priveste cum vrea. Ajungem la o discutie mai veche de pe blogul lui Krumel despre ce scriu unii pe twitter si relevanta acestor update-uri. Cred ca stii postul. 🙂
BOgdan a zis
M-ai inteles gresit cand m-am referit la studentii din provincie sau poate nu m-am exprimat corect, ideea era ca venind la facultate sau intr-un oras mai mare percepi altfel tehnicile de comunicare si de socializare plus ca incerci sa ti le atragi ca fiind utile si le percepi altfel.
Si nu trebuie sa predai si sa explici ce este facebook, twitter, xing etc ci pur si simplu poti sa predai cum sa le faci utile si cum sa le adaptezi jobului sau afacerii tale, adica cum sa te folosesti de ele ca sa faci bani sau sa te lipesti de oameni care te pot ajuta sa faci bani.
Semafor a zis
Succesul de care se bucura forma asta de a tine un curs, cel putin din punctul meu de vedere, se datoreaza in primul rand faptului ca dupa multa vreme studentulu i se permite sa isi spuna punctul de vedere (mai mult sau mai putin corect) si se simte tratat ca un om capabil de a emite judecati sau teorii pe care profesorul din fata sa este dispus sa le ia in seama. Timp de trei ani multi dintre noi nu au avut parte decat de cursuri in care ori li se citea de pe niste slide-uri, ori trebuiau sa scrie dupa dictare ca la clasa intai. pana la sfarsitul semestrului sala de curs o sa tot fie la fel de plina si pe masura ce o sa avem toti timp sa parcurgem materialele indicate discutiile o sa fie tot mai interesante si participantii la ele tot mai multi.
Trecand la partea legata de socializarea online. Multi sunt sceptici fata de facebook, twitter,LinkedIN pentru ca tind sa asemene orice comunitate online cu deja expiratul si inutilul Hi5. Si ceea ce am simtit eu pe propria piele e faptul ca si in afara spatiului online retinerile fata socializare sunt prezente. Fiecare are un grup de amici deja format, cu care impartaseste aproximativ aceleasi opinii si preocupari si considera drept inutila si obositoare relationarea cu noi persoane. de ce sa faca efortul de a stabili niste relatii noi cu un strain daca ei deja au pe cineva care sa ii accepte cum sunt? E destul de trist faptul ca in timpul anilor de facultate unii dintre noi nu s-au rezumnat decalt la interactiuni strict colegiale.cand s-a terminat proiectul sau lucrarea care trebuia facuta s-a terminat si relatia cu cel alaturi de care ai lucrat.
Adrian Monoranu a zis
@semafor: ai dreptate, tocmai de aceea ai sa vezi ca, cel putin la product management, echipele de anul asta o sa functioneze mai strans. incerc sa trezesc socializarea din voi si sper sa-mi si iasa. va fi mai greu cu decizia de la sfarsit dar eu cred ca o sa va descurcati. 🙂
Marius Sescu a zis
Cred ca nu ar strica cateva cursuri despre social media si online, mai ales la marketing. Nu teorii insipide, ci exemple practice.
Adrian Monoranu a zis
@Marius Sescu: Dupa cum vezi s-ar putea sa fie putini cursanti. 🙂
Dragosh a zis
Mono, daca pornesti de la premisa asta nu se rezolva nimic. E o situatie sa nu iti vina la un workshop sau la o conferinta, dar nu poti afirma ca nu vor veni la un curs care se desfasoara un semestru. Si, intr-adevar, nu sunt conturi pe Facebook, LinkedIN sau Twitter pentru ca nu se stie de existenta lor si nici la ce sunt utile. Aminteste-ti ca acum un an si jumatate exista aceeasi problema cu blogurile… pana cand au aflat si a fost un boom. Trebuie atrasi spre aceste comunitati si semnalat faptul ca prezenta lor cat mai mult pe aceste retele e benefica, ci nu o pierdere de timp.
Monoranu a zis
@Dragosh: Eu cred ca tinerii de 20 de ani nu ar trebui sa afle de la profii de la scoala de existenta twitterului si a facebook-ului. Asta denota lipsa lor de preocupare in ceea ce priveste online-ul si cred ca echivaleaza un pic si cu indiferenta. Pentru cei mai multi online inseamna instant messaging si torrents. Trist sa stii!
Dragosh a zis
Problema e ca ne multumim doar sa constatam aceasta stare de fapt care, sunt de acord cu tine, nu e cea mai fericita. Trebuie gasite solutii pentru rezolvare si sa afle de la profesori e una dintre ele. Mai apoi, ca trebuie sa ii inveti sa fie responsabili si sa caute surse de informare pertinente e alta discutie. E trist, dar daca nu-i trezeste chiar nimeni, va deveni inca si mai trist!
Adrian Monoranu a zis
@Dragosh: Pana la urma ajungem la vechea discutie a cautarilor pe google si a modului de folosire a internetului. Daca tinerii sunt ignoranti cu privire la socializarea online si vor doar pornache pe hi5 atunci ce sa le mai povestesc eu despre web 2.0. :))
adina munteanu a zis
Iata ce ne zici tu aseara pe facebook: „Adrian Monoranu: noapte buna twitterville. mi se descarca bateria la laptop si mi-e lene sa-l incarc. ne citim maine de pe echofon. :)”. Eu nu ma refer la reticenta ci la utilitate. Eu sunt prezenta in mediul online. Insa conteaza cum esti prezent si daca informatiile pe care le oferi au o utilitate pentru cei din jur. Practic trebuie sa privesti prietenii pe care ii ai in lista de hi5, facebook ca niste „clienti”. Un concept de baza al marketingului: „Clientul-stapanul nostru”. Pana la urma „te vinzi”, esti „un brand”.
O zi buna!
Adrian Monoranu a zis
@adina munteanu: sa inteleg ca e aiurea ca am zis ca ma culc? pai asa e frumos, sa saluti lumea cand pleci, fie si dintr-o discutie online. era mai simplu sa dau signout si gata? hmmm! eu cred ca e frumos sa fii politicos. de asemenea am zis dimineata ca voi avea o zi plina si asta inseamna ca cineva care ar dori sa se intalneasca cu mine azi ar putea sti ca de fapt sunt ocupat si e posibil sa nu am timp. cool nu? 🙂
monoxid (Adrian Monoranu) a zis
Twitter Comment
mama ce s-a mai aprins lumea pe postul asta [link to post] 🙂 iar ajung la top comentate!
– Posted using Chat Catcher
adina munteanu a zis
ok. sa fii politicos e una, insa puteai fi pe twitter. Si cred ca prezenta in mediul online trebuie sa fie si conform statutului pe care il ai sau cel putin conform statutului pe care doresti. Eu sustin comunicarea online, atunci cand ai ceva de spus. Pentru ca toti putem comunica, dar comunicare de dragul comunicari? E posibil sa fiu un pic acida, insa sustin comunicarea de fond, nu de forma.
Semafor a zis
@ Mono: stiu sigur ca echipele impuse functioneaza de regula mai bine pentru ca membrii nu s-au ales unii pe altii dupa preferinte si nici nu stiu fiecare ce poate celalalt si atunci cu siguranta o sa se implice si o sa lucreze mai mult, si probabil la final fiecare o sa fie multumit de rezultat.(ex: la cc am avut echipe impuse si totul s-a desfasurat perfect si colegii intre ei s-au cunoscut mai bine.)
legat de cele spuse mai jos de Dragosh, ca e bine ca profesorul sa il informeze pe studentul de 20 de ani despre comunitatile online- e bine pentru ca profesorul arata ca ii pasa catusi de putin si pentru ca i se aduce la cunostinta nepasatorului despre care vorbim ca mai exista si alte posibilitati de a socializa. problema vine tot din partea studentului care se multumeste sa foloseasca ym ca sa vorbeasca tot cu aia alaturi de care sta toata ziua, hi5-ul plin de ignoranti care cred ca postand comentarii de tipul „ciao papushe, ce buna ejti!” relationeaza si torrentele ca sa descarce toate porcariile posibile( nu stiu cati dintre ei descarca un film bun.in schimb daca le deschizi pc-ul vezi numai xxx si jocuri).
Parca inclin sa cred tot mai mult ca generatiaasta, din care fac parte si eu, nu numai ca tinde sa devina tot mai anti-sociala ci se si indobitoceste…iar la un moment dat fara sa stiu parca am ajuns sa ma simt ciudat caci eu vreau mereu sa stiu mai multe, sa fiu la curent cu orice, sa schimb in permanenta ceva pentru a nu ramane in monotonia zilnica.
Semafor a zis
rectificare: „legat de cele spuse de Dragosh MAI SUS”- sa nu par si eu o ignoranta care are greseli in exprimare.:D
Adrian Monoranu a zis
@adina munteanu: Ceea ce nu stii este ca facebook poate integra twitter cu ajutorul unei aplicatii. in acest fel update-urile de pe twitter devin si update-uri pe facebook si nu ma mai chinui sa scriu si colo si colo. Ar trebui sa incerci si tu. 🙂
Adrian Monoranu a zis
@Semafor: Cred ca in generatiile noi se vad mult mai bine diferentele. In generatia mea de ex, neavand computere sau acces la ele in perioada liceului, preocuparile erau mult mai simpliste, mai usoare. Nevoia de informare era una mai mica si din lipsa de surse. Computerele au aparut pe la sfarsitul facultatii, ma refer la conexiuni internet, etc. Cei care au fost nevoiti au ales sa invete, altii citesc ziare si acum. Generatia ta e una care a crescut cu computere si tocmai de asta ti se pare ca un coleg e ignorat daca nu se informeaza, tocmai pentru ca e foarte usor.
adina munteanu a zis
stiam de integrarea aplicatiilor. repet, pe facebook, nu ne intereseaza intimitatile tale-chiar daca aplicatiile sunt integrate. Ne-ar face placere sa primim o recomandare, sa aflam de un eveniment, sa ne mai zici de blogul tau, dar unele informatii sunt de-a dreptul daca nu redundante, atunci cu sigurantza inutile.
Adrian Monoranu a zis
@adina munteanu: redundante? hmmm! asta inseamna ca spun lucruri care se bat cap in cap. ma indoiesc. lasand asta la o parte, eu consider facebook-ul un loc in care lumea isi face un spatiu personal cu un „perete” pe care poate sa scrie ce vrea. drept pentru care daca nu-ti place ce scrie pe peretele meu poti sa-ti exerciti dreptul de a-ti segmenta piata si sa ma scoti din lista. daca te intereseaza doar ce scriu pe blog, atunci aboneaza-te la feed-uri si ai rezolvat problema. 🙂
adina munteanu a zis
Conform dex-ului „REDUNDÁNȚĂ, redundanțe, s.f. Surplus de informație transmis față de strictul necesar și care asigură exactitatea transmiterii informației în telecomunicații. ♦ Abundență inutilă de expresii, de cuvinte sau de imagini în formularea unei idei”. Deci nicidecum „lucruri care se bat cap in cap” cum zici tu.
Eu am asteptari mai mari din partea unui profesor si mai ales de la FEAA. Doar atat. Si as vrea sa te conving sa folosesti facebook-ul intr-un mod mai constructiv pentru cei pe care ii ai in lista. Acesta este scopul comentariilor mele pe blogul tau.
Adrian Monoranu a zis
@adina munteanu: am incercat o explicatie mai putin „dexologica” si eram sigur ca o sa ma contrazici. in fine, greseala mea ca nu m-am uitat in dex sa dau copy-paste de acolo :). chiar si-asa termenul redundant nu se justifica in ceea ce ai scris tu in comentul anterior pentru ca nu cred ca spun multe lucruri pentru a explica aceeasi idee. cum spuneam, vina mea ca nu am dat copy-paste din dictionar. hai sa fim destepti toti cu cartea mana, e usor nu? 🙂 aluziile astea cu „sa folosesti facebook-ul constructiv” sunt niste gratuitati. pana la urma fiecare scrie ce vrea nu? n-ai chef sa citesti, nu ma urmari. ce-i asa complicat? nu toata lumea poate fi ca tine sa stii. nu toti facem numai lucruri constructive. 😉
apropo, blogul asta nu e legat de jobul meu si la naiba, de fiecare data cand scriu ceva despre facultate mereu apare cineva ca tine care incepe cu speculatii vis a vis de meseria mea. cred ca asteptarile tale ar trebui sa fie mai degraba orientate sub aspectul a ceea ce predau si nu asupra unui blog personal pe care scriu si cu greseli.
adina munteanu a zis
Imi pare rau sa constat ca nu ai inteles ideea de baza: vrem lucruri de fond de la un om inteligent. Nimic mai mult.
am dat copy-paste la definitia „redundant” doar pentru a nu exista indoieli in privinta termenului, nu pentru a ati da ocazia sa ma jignesti si „a fi destepta cu cartea in mana”.
Si stiu ca blogul tau nu are legatura cu job-ul tau, ai spus-o destul de clar pe blog. Eu nu ma refeream la blog, ci doar la ceea ce scrii pe facebook. Intrucat am asteptari mai mari de la tine, tinand cont si de statul pe care il ai. Scopul meu nu este sa te jignesc, sa te simti prost, pur si simplu dorim mai multe de la tine ca si persoana.
Si faptul ca unii fac speculatii referitor la job-ul tau, cred ca este inerent sa nu se faca, cei mai multi citiori cred ca sunt din randul studentilor.
Voi incheia seria de comenturi cu rugamintea de a scrie mai interesante pe facebook.
O zi buna.
Adrian Monoranu a zis
@adina munteanu: cred ca orice om, indiferent de nivelul sau de inteligenta e mai intai de toate un om simplu cu nevoi simple. uneori simt nevoia sa scriu lucruri simple si poate de „forma” mai mult decat de „fond”. n-am vrut sa te jignesc dar cred ca stii ce am vrut sa zic prin lucruri care se bat cap in cap insa ai vrut tu sa-mi sau sa-ti demonstrezi ceva. cat despre lucrurile pe care le astepti de la mine pe facebook … o sa te dezamagesc. o sa continui sa scriu lucruri simple pe facebook si sunt sigur ca multi or sa ma aprecieze pentru asta. traiesc, iubesc, gandesc si ma comport ca un om simplu si nu sunt vreun geniu desi poate ca toti ceilalti am si astfel de momente. doar pentru ca-s prof la FEAA (apropo ce trimitere mai directa puteai sa faci nu stiu dar ma rog …) nu inseamna ca pe pagina mea de facebook nu pot sa fiu un om simplu. inchei si eu aici aceasta polemica si btw ma duc sa ma culc. noapte buna!
Adrian Matei a zis
BACK. Ce discutie interesanta am prins…
Totusi, nu stiu ce-i asa greu unora sa recunoasca faptul ca au gresit, incurcand intelesul unor termeni. Mono a vazut in argumentele logice ale Adinei ceva rau. Adina a avut dreptate, in principiu. Ea se astepta doar la informatii noi, transmise intr-un mod practic si original in acelasi timp.
E greu sa spui „am gresit”, mai ales daca ai multi studenti printre cititoti, pentru ca da – e imposibil ca ai tai studenti sa fie obiectivi in activitatea lor pe blog si sa faca separatie totala cu profesorul Adrian Monoranu , omul Adrian Monoranu.
Adrian Monoranu a zis
@Adrian Matei: Tu ar trebui sa stii mai bine ca atunci cand gresesc imi fac mea culpa dar in cazul de fata nu consider c-am gresit pentru ca am incercat sa explic un termen prin intelesul „popular” sa zicem si nu prin cel „dexologic”. Iertare daca si tu consideri ca-i asa de grav. Si asta n-are deloc legatura cu ce vor spune studentii. Cred ca cei care vin pe la cursuri si isi citesc syllabus-urile de inceput de an pot sa-ti spuna ca acolo scrie ca duc rolul unui umil moderator care nu are intotdeauna dreptate. Asadar nu am motive legate de job care sa ma determine sa nu recunosc cand gresesc.
Adrian Matei a zis
Sau poti gresi fara sa-ti dai seama, ceea ce nu te avantajeaza.
Eu tocmai am citit comentariile de mai sus> si nu mi-a sunat bine deloc.
Deci, 2 legi ‘se pot da cap in cap’ de exemplu. O informatie poate fi inutila, redundanta, ce nu aduce nimic nou ideii pe care vrei s-o exprimi.
Nici daca dam gramatica peste cap si reinventam limba romana, semnificatiile acestor notiuni (fie in sensul popular, fie in cel din DEX) nu pot considerate asemanatoare.
O zi buna. S-avem !
Monoranu a zis
@Adrian Matei: De fapt ce vrei sa demonstrezi? Ca eu am gresit si DEX-ul are dreptate? OK ma dau batut, ma inclin in fata maritului DEX si gata. Am o intrebare insa, tu de fiecare data cand folosesti un cuvant te gandesti la sensul lui exact din dex sau te gandesti la modul in care el poate fi inteles mai usor de catre interlocutorii tai? C’mon fratilor, ce-i cu voi, vi s-a urcat Pruteanismul la cap? Uita-te la primul comentariu al inversunatei Adina sa vezi ce lupta duce cu limba gramatica si cum „atatea retele de socializare ii zapaceste”. Cu toate astea m-am abtinut si nu am corectat-o desi puteam sa o fac. E usor sa vezi paiul din ochiul altuia dar ce facem cu barna aia din ochiul propriu. Hai sa ne lasam la mana noastra. Stiu ca e important sa-ti doresti sa vorbesti mai bine, mai corect, mai complet s.a.m.d dar hai sa nu facem din bloguri locuri unde ne etalam cunostinte pe care in viata de zi cu zi nu le demonstram. Cam atat! Punct!
Semafor a zis
Nu am avut intenţia să mai dau vreun comentariu pe marginea articolului ăsta, însă mă gâdilă cam tare degetele şi nu mă pot abţine să nu spun ceea ce gândesc.
Când studentul dă peste o chichiţă de care se poate lega pentru a-i arăta profesorului că a greşit (deşi aici nu e cazul vreunei erori) se înverşunează atât de tare în a găsi argumente pentru a-şi susţine opinia încât la un moment dat se duce in extremo şi ajunge să cadă în penibil sau cel puţin lasă impresia cuiva care nu face decât să repete mot-a-mot o definiţie strict livrescă fără a fi capabil să sintetizeze un înţeles pe care apoi să îl redea cât mai simplu posibil.
iar dacă se întâmplă ca profesorul să prefere explicaţiile simple şi să facă uz de ele, ilustrul student se va simţi foarte îndreptăţit să îl critice şi să îi pună la îndoială profesionalismul.
Înainte mulţi dintre noi erau supăraţi că profesorii nu se multumeau cu explicaţiile şi răspunsurile simple pe care le dădeam noi, acum se pare că situaţia s-a schimbat şi noi suntem cei mai exigenţi.
Informaţiile brute, cu un limbaj specific le obţii de oriunde acum.Informaţiile explicite şi pe înţelesul tuturor le oferă dascălul care ştie că nu intră în sarcina lui să ofere fiecărui învăţăcel un bagaj complet de cunoştinţe.
Adrian Matei a zis
@Monoranu > Corect, cand vorbesc ma gandesc la modul in care o expresie poate fi mai usor inteleasa de oameni. Si pentru mine redundant inseamna ce am spus mai sus si ce a spus si Adina. Nicidecum ce inteles ai dat tu. Iar Adina daca a folosit definitia din DEX e pentru a argumenta ceea ce a vazut si ea gresit in comunicarea ta.
E vorba de a cunoaste niste termeni si a nu-i incurca. Nu stiu de ce bati atata moneda cu dex-ul ala. Eu prea rar ma uit in el, doar cand imi/ vreau sa-mi imbogatesc vocabularul. Sunt convins ca si Adina a vazut discrepanta intre termeni si a postat. Ai luat-o ca pe un afront.
Prea e mare polemica si parca prea iti sustii un punct de vedere evident eronat. Suntem oameni si nu suntem perfecti. Toti avem scapari.
Din contactele pe care le-am mai avut am mai observat un oarecare instinct de superioritate la o categorie de oameni. Aceasta trasatura o vad manifestata preponderent la oamenii din online: designeri, marketeri, oameni din PR … Sper sa ma insel in privinta blogului acesta. Punct.
adina munteanu a zis
eu imi recunosc vina. Nu sunt o studenta de-a lui. Desi invat la FEAA. Doar stiu ca este profesor si eu comentez pe blog din ipostaza de simplu cititor.
Adrian Matei a zis
Adrian Monoranu Says:
October 10th, 2009 at 12:27 pm
@adina munteanu: sa inteleg ca e aiurea ca am zis ca ma culc? pai asa e frumos, sa saluti lumea cand pleci, fie si dintr-o discutie online. ”
Poate nu e aiurea sa spui ca te culci, sa te culci, dar poate Adina Munteanu era curioasa … sa stie si cu cine … 🙂
Monoranu a zis
@Adrian Matei: Dumnezeule! Am zis ca ma dau batut. Ai dreptate, am explicat gresit sensul cuvantului redundant desi cred ca stiti si voi ce-am vrut sa zic. Jesus! Nu imi sustin punctul de vedere in van si nici nu am un complex de superioritate doar pentru ca am blog si is in online. WTF man? De unde ideea asta? In fine, cred ca va cam plictisiti. Mai bine cititi din nou articolul si comentati la subiect si nu la comentarii. Apropo, zicea cineva de forma si fond nu? Whatever, eu ma retrag. Enjoy!
adina munteanu a zis
comentariul tau referitor la mine este de un penibil iesit din comun. M-ai lasat fara cuvinte.
Monoranu a zis
Nu e frumos sa fii corectat cand gresesti sau cum? Eu nu am vrut sa fac asta pentru ca nu e politicos. De altfel comentariul in care te-am corectat nu iti era adresat. Sa spun ca ai fost doar un exemplu si atat. Si daca toti gresim atunci de ce te superi? Nu inteleg de ce sunt penibil dar ma rog, tu dai verdicte iar eu nu sunt obligat sa le si accept. Succes mai departe in viata! Eu chiar pun punct discutiei pentru ca s-a ajuns mult prea departe.
Adrian Matei a zis
Lasa ca ai trafic … 🙂
Lasa ca nu e asa mare greseala Adinei. Daca te intrebi cumva, – Da, a ta e mai mare. Daca nu te intrebi, atunci bine. Hai sa lasam postul si altora. Eu astept alte analize.
Adrian Monoranu a zis
@Adrian Matei: Nu urmaresc sa cresc traficul in acest fel si daca tu crezi ca scriu pentru trafic atunci te inseli. Si ca sa fim rai pentru ca vad ca te pricepi bine la asta, spune-mi si mie cum poti sa dai sfaturi din dex cand nici nu stii sa scrii corect limba romana. Poate mai intai ar trebui sa mergi la BCU si sa imprumuti Indreptarul Ortografic, Ortoepic si de Punctuatie si apoi sa ajungem la DEX. Eu am zis de la inceput ca admit ca nu am dat sensul cuvantului din DEX, mi-am pus si cenusa in cap iar raspunsurile pe care le primesc sunt in continuare rautacioase. Nu ma asteptam sa continuati asa dar ma rog, scrieti si voi ca sa nu taceti din gura. Gata, comments closed pe acest subiect. Nu mai are sens sa mai citesc porcarii din astea. De-acum comentarii la subiect si nu la persoana. Oricum Adi, tu n-ai comentat pe postul asta deloc ci doar pe comentarii. Daca citesti in About o sa vezi ca blogul e despre subiecte si nu despre persoane.
Adrian Matei a zis
In Biblie se spune sa intorci si celalalt obraz daca cineva e rau … 🙂
Cat despre trafic … cine are ochi si vede, si nu e neaparat deontolog vede 2 posturi care „se bat cap in cap”, cel de acum 4 zile arata ca iti surade traficul, sigur – trafic de calitate ai sa spui ca vrei.
– October 10th, 2009 at 12:48 pm
Twitter Comment
mama ce s-a mai aprins lumea pe postul asta [link to post] 🙂 iar ajung la top comentate! –
Adrian Monoranu Says: October 14th, 2009 at 8:03 am ‘Nu urmaresc sa cresc traficul in acest fel si daca tu crezi ca scriu pentru trafic atunci te inseli. ‘
De intrat in discutie despre persoane am intrat cand am vazut cat de inversunate sunt unele persoane sa recunoasca o greseala evidenta. Sunt „rau” cand e cazul. De fapt … Eu sunt rau, sau ideile mele? Suna bine asta cu „blogul e despre subiecte si nu despre persoane”. Cam greu sa desparti ideea de perosana care o emite. E ca si cum tu mi-ai spune ca esti obiectiv la cursuri. Niciodata! N-ai cum. Nimeni nu poate sa faca asta. Suntem subiectivi in tot ceea ce facem. O zi faina. S-avem
Adrian Monoranu a zis
@Adrian Matei: Am scris chestia ca pura constatare si ca sa-ti demonstrez te rog sa cauti posturile cele mai comentate sa vezi daca sunt legate de subiectul meu de blogging de baza. Cel cu care am ajuns la cele mai comentate in Zelist era despre niste cocalari care se pozau cu un ferarri la mall.
Adrian Matei a zis
Nu asta se intelege din postul tau, smiley de la sfarsit imi da de inteles exact ce am scris mai sus. Trebuia sa si tastezi ca nu-ti convine traficul ala de 3 lei 50. In fine …
Asta e – dezavantajele comunicarii online… Unul dintre ele. Multe plusuri eu nu-i dau.
Si treaba cu blogurile eu o vad doar ca ceva trecator. Sper. Sa fim ca o turma, sa ne facem blog pentru ca se poarta, chiar daca noi nu stim limba romana, nu stim sa legam 2 cuvinte corect … sa ai blog „is a must” … Nu e atac la cei ce au blog (chiar nu), cel putin nu la cei ce posteaza aici. Generalizarile sunt periculoase de obicei … Doar ca prea multa efervescenta e in randul unora sa fie si ei in randul lumii si sa-si faca blog … chiar daca nu au mai nimic de spus
Adrian Monoranu a zis
Adi, eu cred ca din moment ce sunt 145 de persoane care sunt abonate la feed-uri si ale peste 100 care citesc blogul meu ocazional, inseamna ca am ceva de zis destul de interesant si nu ma pierd intr-un noian de bloguri fara subiecte. Poate vreodata ma voi lasa si eu de scris dar asta va fi doar cand voi vedea ca lumea nu ma mai citeste. Pana atunci cred ca mai e mult insa. 🙂
Adrian Matei a zis
Categoric. Pai nici nu m-am referit la blogul asta, la care sunt cel mai activ. La altele 2 intru sporadic.
By the way, e un moment prielnic sa-i urez La multi ani, blogului
si normal, autorului.
andreea a zis
E ca in PR, un model care poate fi considerat norma nu va fi aplicat niciodata de toate firmele de pretutindeni pentru ca ori nu exista o intelegere a lui (gen discutia despre furnizorii de internet din Iasi din comentariile de mai sus) sau nu e in interesul tuturor sa il foloseasca.
Ma mananca si pe mine gandul sa il intreb pe tata cate CV-uri primeste si cati din cei care aplica pentru un job sunt pe LinkedIn si cu ce l-ar afecta lucrul asta pentru ca atunci cand nu vorbesti de un rol important, LinkedIn nu e atat de folositor. In alte cuvinte daca nu ai conexiuni sau acele conexiuni n-au nicio legatura cu ce faci tu (de ex. sunt fosti colegi din liceu care acum sunt IT manageri pe undeva si eu caut sa ma fac sa zicem Assistent Brand Manager e ca nuca-n perete) iarasi nu e folositor..poate doar sa arate ‘uite, cunosc oameni! Nu conteaza ce oameni, dar cunosc!’
Socant si comentariul cu ‘poate nu vor sa comunice atat de mult’. Oh ba da, eu cred ca au foarte multe de spus, considerand cat se debiteaza online – si nu ma refer doar la ce e public, ma refer si la ce e privat. Eu cred ca vremurile in care nu le ziceai prietenilor ce faci, cu cine iesi, unde, cand sunt demult apuse dar traim in alta tara – poate realitatea mea e alta 😀 Plus ca LinkedIn nu e o platforma de ‘comunicare’ ci de networking, la fel si Plaxo (care btw e mai popular decat Xing pe-aici cel putin) sau altii.
Si alta idee pe care am cules-o din comentarii…echipele impuse functioneaza mai bine.no they don’t, le ia mai mult sa ajunga la un consens si sa stabileasca cine ce face, cine e liderul si care e contributia dar in acelasi timp e adevarat ca cei care se cunosc se pot pune pe leneveala si pot pierde cam la fel de mult timp. Depinde 😀
Si ca sa comentez la insemnare, nu la comentarii…ideea cu parerea trebuie incurajata pentru ca in scoala nimeni nu te incurajeaza sa gandesti, daramite sa iti aperi punctul de vedere. Punctul tau de vedere nu intereseaza pe nimeni in scoala romaneasca dar ar trebui sa devina crucial in facultate..pentru ca atunci cand te angajezi undeva si ti se cere o solutie pentru o problema, nu te duci la sef si intrebi ‘e bine?’. Daca intrebi, o sa iti raspunda ‘nu stiu. tu ce crezi?’ si trebuie sa gasesti o explicatie. Pareri ftw
Avatare Dragoste a zis
Legat de hi5… deja au inceput sa se vanda parfumuri, blugi, tricouri, adidasi si alte articole de imbracaminte. Cauta pe google si vei gasi foarte multe profiluri de genul asta.
Adrian Monoranu a zis
@Avatare Dragoste: Un link ti-e de-ajuns. 🙂 Inca unul si te bag la spam. 😛
Avatare a zis
Bine… 🙁