Duminica, Iasi, ora 14.00, parcarea Iulius Mall Iasi. Dupa o nunta de pomina la care am petrecut vreo 7 ore, dupa 2 ore de condus aproape teleghidat de la Bacau la Iasi, aterizez in mijlocul unei multimi inconjurata de fum si miros de gratare. Campionatul National de Gratar Golden Brau, etapa din Iasi, e in plina desfasurare iar eu sunt pe cale sa intru in competitia destinata bloggerilor.
Apar si coechipierii mei, Ciprian si Gabriela. Amandoi surescitati, Ciprian poate un mic mai mult decat trebuia. Aveam sa aflu mai tarziu de ce. Ne echipam, tragem cateva poze inainte si impreuna botezam echipa noastra, Blogatarii. Imediat apare si concurenta. Ne razboim din priviri, primim repede cateva informatii absolut necesare si ne indreptam spre zona de „lupta”. Am aflat ca vom gati pui sau carnaciori, ca vom avea legume de toate felurile, condimente si bere si ca e importanta prezentarea.
Americanu’ aka Emil Mitrache face introducerile, spun cateva cuvinte la microfon si mi se pare ca vorbeste altcineva dupa care ni se da startul. Evident, toate planurile noastre se duc de rapa. Constatam ca nu avem betisoare pentru frigarui, asta dupa ce deja Ciprian taiase aproape toata carnea in patratele iar eu si Gabriela facusem cubulete aproape toate legumele si le caleam in tigai asezonandu-le cu bere. Ne regrupam si trecem la varianta B. Sustinatorii ne arunca sfaturi cu nemiluita de peste gard. E greu sa-i urmarim asa ca Ciprian improvizeaza.
Incropim un sos din mustar, ketchup si bere + condimente si iese incredibil. Aveam sa aflam mai tarziu ca acesta a fost secretul succesului. Aruncam cateva felii de piept pe gratar, 3 feliute de dovlecel si prima farfurie e aproape gata. Mai e un sfert de ora si legumele noastre inca sfaraie in tigaie iar noi ne gandim ce sa mai facem cu ele. Salvarea vine de la juriu care ne comunica o veste buna. Trebuie sa pregatim 2 farfurii pentru jurizare. Aruncam 2 carnaciori pe gratar, Ciprian si Gabriela fac un set-up din legumele calite in sfarsit si iese a doua farfurie. Eu spal vase. Curatenia e importanta si nu vrem sa riscam.
Se da semnalul de oprire si brusc incepem sa constatam ca avem emotii. Suntem chemati pe scena pentru jurizare si plec cu cele doua farfurii botezate cu ajutorul prietenilor din public. „Pui pe limba” si „Farfuria blogatarului”. Apare juriul format din Emil Mitrache, maestrul bucatar Cristi Oprea si maestrul berar Viorel (Doru Catanescu) si incepe degustarea. Suntem dati deoparte si prindem cu „coada” urechii cateva cuvinte care ne dau incredere. Sosul pare sa-i fi dat gata si prezentarea a la Masterchef facuta de Ciprian. Eram deja foarte increzatori, aflasem ca se pregateste din greu pentru concursul mai sus amintit. Stiam ca stie meserie.
Si juriul a decis. Castigatorii suntem noi, Blogatarii!!! Evident, primim aplauze, degustam si noi cate putin alaturi de prieteni si mergem la sesiunea de poze. Ne cam tremura picioarele, suntem emotionati dar in acelasi timp mandri. Suntem aproape de finala de la Bucuresti. Este baaaa, cum ar zice fotbalistii!
Si acum explicatiile succesului nostru. Am ales sa gatim cantitati mici si am mizat pe calitate. Am folosit putina carne, mult mai putina decat competitorii nostri, mai putina bere, la fel mai putina decat Berarii, si de asemenea mai putine legume. Am pus insa mult suflet si toata imaginatia noastra. Si-au iesit cele doua farfurii castigatoare.
Cam la fel e si cu berea. Calitatea e importanta si calitatea aduce premii iar Golden Brau stie asta foarte bine. Noi n-am facut altceva decat sa ne incadram in strategia brandului. Am mizat pe calitate si am castigat. In etapa a doua insa va fi vorba si de cantitate dar noi ne vom face strategia tot plecand de la calitate. Nu va spun inca despre ce e vorba pentru ca mai astept detalii de la Irina. Urmeaza insa o lupta stransa la capatul careia se afla finala din 21-22 iulie din Bucuresti. Iar noi vom fi acolo, nu-i asa Cip si Gabi? 🙂
Restul pozelor le gasiti pe contul meu de Flickr, adica aici. Da, da stiu, cine mai foloseste Flickr … sunt old school, ce vreti? 🙂 Pe final, le multumesc lui Ciprian si Gabrielei pentru dedicare si efort si sper sa fiti alaturi de mine cand vom castiga finala de la Bucuresti. Marcule, sper sa ajungi la Masterchef, cred ca meriti!
La competitia destinata publicului au castigat cei de la Doi Burtosi & friends si vor merge mai departe in finala de la Bucuresti alaturi de castigatorii din celelalte orase. Sper sa castige si ei si sa aratam ca Iasul e tare in gratare! Totul s-a terminat cu un concert a la Margineanu si berea a curs in valuri. Una peste alta, ne-am simtit bine, am socializat, am baut bere si am facut poze! Good stuff!
Blog Personal a zis
In timp ce citeam prima jumatate speram sa gasesc si o poza cu portiile pregatite de voi, si am gasit spre final. Desi folosesti Flickr:)) glumesc!
Felicitari si faceti blogosfera mandra in finala!