Plini de entuziasm ne-am strans ieri in Parcul Tineretului din Bucuresti pentru finala Campionatului National de Gratar Golden Brau. Am ajuns de vineri in Bucuresti iar coechipierii mei Ciprian si Lidia (inlocuitoarea Gabrielei, ce nu a putut veni) au ajuns de sambata. Ne-am intalnit in avans, am facut strategia, planul si toate cele necesare. Evident, obiectivul a fost sa castigam. Socoteala de-acasa nu s-a potrivit cu cea din targ dar noi tot ne consideram castigatori.
Am ajuns in parc cu vreo doua ore mai devreme de a intra in concurs, ne-am plimbat putin cu bicicletele ca sa ne descatusam emotiile si apoi ne-am plasat sub unul dintre corturile amenajate de organizatori. Am baut ceva beri pentru avant si dupa un instructaj scurt ne-am apucat de treaba.
Am mers pe aceeasi strategie ca la Iasi, adica am ales sa gatim pui cu un sos si cateva legume la gratar si ne-am denumit creatia „Golden Chicken”. Ne-am pus pe treaba, am rezolvat legumele relativ repede, am facut o marinata dupa reteta prezentata anterior de chef Cristi si apoi am rezolvat si sosul. Am tot intarziat cu carnea si asta ne-a costat pentru ca nu s-a facut tocmai bine in interior.
Farfuria noastra a punctat din nou la aspect si a fost apreciata de catre juriu insa am pierdut datorita carnii un pic cam crude. Concurentii nostri, adica echipa lui Marius Calugaru aka Blogatu, au facut ceva mai traditional insa se pare ca gratarul le-a iesit mai bine. Am invatat ca la gratare si in general in bucatarie, a fi creativ inseamna mai mult decat a gasi combinatii de gusturi deosebite si de a aranja farfuria. Good stuff!
La final, am urcat pe scena si am primit premiile. Fiecare echipa a primit aceleasi premii, adica 3 gratare supertari, cate unul pentru fiecare membru al echipei si bere multa. Inca n-am desfacut gratarul primit, dar intentionez sa fac asta in seara aceasta si revin cu niste poze pe masura. Sper sa-l si pot folosi in curand. 🙂
Mi-a placut competitia aceasta, m-a facut sa descopar din nou dorinta de a castiga. Adevarul e ca nu mai participasem la o competitie propriu zisa cam de vreo 6 ani. Ar trebui sa incerc asta mai des. Le multumesc celor de la Golden Brau pentru ca au organizat competitia si fetelor de la Oxygen PR pentru ca m-au invitat sa particip. A fost o ocazie sa vin iarasi in Bucuresti si sa mai schimb un pic perspectiva, sa ma intalnesc cu Piticu si alti cativa bloggeri de aici, si sa mai aflu ce se mai intampla in lumea bloggingului bucurestean.
Le multumesc si colegilor mei Ciprian, Lidia si Gabriela pentru dedicare si pentru efortul de a veni alaturi de mine la Bucuresti si promit ca la viitoarea editie vom face o figura mai buna. Acum ca avem si gratare la care sa ne antrenam un an intreg! 🙂
Poze se gasesc pe facebook-ul meu, adica aici, sau pe flick, adica aici.
Marian a zis
Frumoase pozele de pe facebook, se pare ca v-ati distrat. Felicitari pentru concurs!
Dorel a zis
Felicitari pentru premiu.
Mai mult noroc data urmatoare
Catalin - GeekBlog a zis
Felicitarile mele, astept sa te vad cum manevrezi noul gratar 🙂
Trodat a zis
pfff am trecut pe acolo, am vazut pieptul de pui la gratar dar nu am stiut cine il face, iti citesc de mult blogul, puteam sa te salut si sa-ti zic ca iti comentez de ceva timp articolele 😉