Toata saptamana trecuta v-am dat in doze mici povesti de #priNeamt, aventura pe care am trait-o impreuna cu alti 50+ bloggeri la inceputul lunii septembrie. Nu mai reiau amanunte pentru ca le puteti gasi in articolele precedente. Postul de astazi este unul concluziv si prin acesta am incercat sa surprind nu partile bune si rele ale calatoriei, nu locurile pe care le puteti vizita si nici ospitalitatea gazdelor noastre, ci efectele pe care acest infotrip le-a avut asupra mea. Si credeti-ma ca au fost ceva. Sa nu mai lungim vorba totusi si sa trecem la lucrurile serioase.
Asa cum am mai spus-o, asteptarile mele vis a vis de acest infotrip nu erau unele deosebite. Stiam unde urma sa mergem, nu era prima data cand vedeam locurile respective si nu-mi doream decat o companie foarte placuta in care sa ma simt bine. M-a atras de la bun inceput prezenta grupului de bloggeri din strainatate, dar si a altor bloggeri pe care nu ii cunoscusem pana atunci. Cei care ma cunosc stiu ca sunt in general destul de selectiv. Dar alcatuirea grupului de acum mi s-a parut una foarte atractiva. Prin urmare, am zis „da, trebuie sa merg”, odata in plus.
Inceputul a fost cam slow, si nu spun ca ne-am miscat greu in prima zi sau altceva. E vorba de relationare. N-am apucat sa interactionez prea mult cu bloggerii „noi” pentru mine in prima zi. A fost ca la fotbal, in primele minute toate echipele tatoneaza, studiaza „adversarul”. Abia cand ne-am asezat la masa de pranz am inceput sa schimbam mai multe idei. Seara, la cina, ne-am intersectat in mai multe combinatii si parca lucrurile au inceput sa se lege. Si totusi adevaratele legaturi urmau sa se faca in urmatoarele 2 zile, odata cu urcarea pe Ceahlau.
Aventura urcarii, apusul petrecut inghesuiti pe varful Toaca, rasaritul prins la 6 dimineata buimaci de somn, coborarea si petrecerile de seara ne-au legat iremediabil. Ce a urmat? Sute de poze, poate chiar mii, clipuri, statusuri, posturi pe bloguri, like-uri, comentarii … o adevarata nebunie. Judecand dupa ceea ce se intamplase la #priNeamt II, nu ma asteptam sa fie asa. Dar e inimaginabil cum te poate schimba o asemenea experienta. Le spuneam si lui Alex si lui Toma ca pentru mine e ca si cum as fi apasat pe un mare buton de STOP care mi-a inchis accesul gandurilor catre zona aceea gri spre intunecata. Concomitent am apasat pe un alt buton situat alaturi. Un altfel de START, unul care care mi-a deschis mintea catre altfel de ganduri, curate, libere, optimiste.
Am discutat cu multi dintre cei aproape 60 de bloggeri si totusi prea putin. Si cred ca asta a fost feelingul general. Ca s-a terminat prea repede si n-am apucat sa vorbim mai mult, sa petrecem mai mult timp in compania celorlalti. Dar tocmai asta e farmecul, ca n-am apucat sa ne plictisim si totul a ramas asa. Si tocmai de aceea toti vorbim inca despre acest infotrip si probabil vom mai vorbi multa vreme de-acum inainte. Flora spunea ca un avantaj mare al calatoriilor in grupuri mari e acela ca apar mereu poze noi. Mare dreptate. Dar cel mai important e ca au aparut legaturi noi. Si ca fiecare dintre noi e mai bogat acum cu aproape 60 de prieteni.
Probabil ca lucrurile acestea nu s-ar fi putut intampla in alta parte decat pe un varf de munte. Pentru ca acolo timpul sta in loc si doar soarele si luna iti spun cand e momentul in care trebuie sa te intorci. Desi am stat acolo sus mai putin de 24 de ore adunate, mi se pare ca a fost o vesnicie si parte din mine a ramas acolo blocata pe potecile dintre cabana Dochia si varful Toaca. Si sa nu-mi spuneti, voi cei care ati fost acolo, ca nu va vedeti uneori pasind printre jnepeni si privind in stanga si in dreapta la piscurile dupa care se lasa soarele si de dupa care se ridica luna. Sau poate sunt eu nebun! 🙂
Sa ne revedem curand prieteni dragi. Si daca reuniunile de clasa de la liceu sau facultate nu se mai poarta, poate facem noi o reuniune an de an pe Ceahlau. Ca eu ma simt de parca am absolvit impreuna un capitol super fain din scoala vietii. 🙂 Multumesc Alex si Toma! Multumesc tuturor!
5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy Organizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliul Județean Neamț, Primăria Piatra Neamț, Hotel Bistrița din Durău, Blue Air și Autoboca Rent-a-car.
Scrie un comentariu!