Deunazi dadeam pe twitter o chestie tare interesanta. De fapt cam toate chestiile pe care le dau pe twitter sunt interesante, NOOOT. In fine, ascultand stirile am aflat ca a scazut consumul de trascau ieftin in Romania. E clar, ne-am dus pe copca. Asta inseamna ca Dorel are gatlejul cam uscat in perioada asta. Anyway, am mai aflat ca „specialistii” (care-or mai fi si aia) pun aceasta scadere pe seama crizei din constructii.
Asta ar insemna ca daca Dorel al nostru nu mai da la lopata nu mai are nevoie de trascau. Logic, daca ar fi sa luam in calcul faptul ca trascaul pare a fi cel mai bun energizant pentru muncitorul roman calit pe santierele patriei alaturi de o sticla de Saniuta. E adevarat ca Saniuta s-a transformat in Unirea, Cava D’oro, Iancu s.a.m.d. Deh, economia de piata dom’le!
Cum insa romanul nostru are si un foarte vechi obicei de a bea de suparare, trendul pare a se demonta incet, incet. Toata lumea stie ce s-a intamplat cu muncitorii romani disponibilizati din diferite sectoare ale industriei si cu salariile lor compensatorii. O buna parte din ei si-au baut mintile de suparare si au ajuns acum subiectul stirilor de la ora 17.
Si apropo de stiri, daca scade consumul de trascau nu o sa mai avem parte de violuri, crime si tot felul de acte de violenta al caror singur motor acesta era. Hmm, iata dragi prieteni cum un simplu trend e pe cale sa distruga un simbol national si un icon amandoua deodata. Pai ce-o sa ne facem noi fara Dorel si fara Stirile de la ora 17? 🙂
Photo by.
Trodat a zis
stai linistit ca nu doar Dorel e alcoolic, am lucrat cativa ani intr-o redactie de presa si aia beau de 2 ori mai mult decat muncitorii in constructii, nu o data au venit la servici cu voma intarita pe haine iar sticla de gin/vodka era la piciorul mesei…
Slim a zis
La ce perioada se referea stirea? Daca e pe ultimele luni, e posibil ca lumea inca sa nu fi epuizat stocul de bauturi artizanale pe baza de fructe si struguri. Daca se refera la anul 2009, who knows?! Poate a fost un an mai bun pentru livezi/vii, iar criza a incurajat acumularea de stocuri de bauturi home-made.