Reducerile de iarna. Peste tot prin marile complexe comerciale vezi o gramada de postere care anunta reduceri. Sincer, sunt atat de plictisit de toate incat nici nu-mi mai atrag atentia in nici un fel. Totusi de ceva vreme imi tot atrage privirea o idee putina mai aparte pe care am vazut-o la cei de la RVL. Nu stiu daca e chiar ideea lor dar stiu ca e ingenioasa si extrem de eficienta. Sa nu mai vorbim de buget care a fost extrem de redus. Cred ca 3 blocuri de POST-IT au fost de ajuns ceea ce ridica investitia la nici mai mult nici mai putin de …. 6 ron. Oricum felicitari si chiar sunt curios daca s-a simtit si la numarul de vizitatori ai magazinului in ultima perioada.
Totusi nu inteleg de ce 90 % din postere sunt in engleza sau italiana. Suna mai bine ce-i drept. „Reduceri” e un cuvant urat cu prea multe consoane tari dar oare o sa vedem vreodata in Italia sau in Franta scris „Sale”?
Bogdan Alupoaie a zis
iti dai sea ma cate blocuri de notes trebuiau pentru a scrie ” REDUCERI ? :))
aladeintrazilnic a zis
Pai cam da..cam prin toate tarile se scrie SALE, mai ales la magazinele mari..)Parca asa cred eu)
Iulian Avasiloaia a zis
Pai ce do you want daca language romana e sooo not-cool?
Publicitarilor carora li s-a acrit de limba romana le recomand o vizita pe strazile din Polonia, unde nu vezi absolut nimic in engleza, totul in poloneza!
adi a zis
Iulian, asta se intampla pentru ca polonezii sunt praf in ce inseamna engleza. Nici in magazine mari precum McD nu am gasit un vorbitor de engleza. Nici Windows-ul nu-l au in engleza…
Cuvintele in englea sunt mai scurte in general si, de multe ori, suna mai bine. Exemplele le stiti si voi…
Am vazut in seara asta postit-urile si sincer sa fiu mi s-a parut funny si atat. Ma intrebam daca le-au aranjat vanzatoarele si daca au stat peste program ca sa faca asta (evident si daca li s-au platit orele suplimentare) 🙂
Iulian Avasiloaia a zis
„Cuvintele in engleza sunt mai scurte in general si, de multe ori, suna mai bine.”
Asta nu e un motiv destul de bun ca vreo 90% din sloganele de la noi, de exemplu, sa fie in engleza, si nu in limba materna.
In Polonia, vorbitori de engleza nu ai sa gasesti in McD, Carrefour si alte asemenea (nici eu nu i-am gasit acolo), ci in principal in randul studentilor.
Ce voiam eu sa zic e ca polonezii afiseaza un respect mult mai profund fata de limba lor, comparat cu romanii.